Sari direct la conținut

Vamesii chinezi au confiscat carne de contrabanda de 500 mil. dolari. O parte din marfa era veche de 40 de ani  

HotNews.ro
China a confiscat carne de contrabanda veche de 40 de ani, Foto: Captura YouTube
China a confiscat carne de contrabanda veche de 40 de ani, Foto: Captura YouTube

Vama chineza a confiscat carne de contrabanda de circa 3 miliarde de yuani (483 mil. dolari), din care o parte era veche de 40 de ani si in stare de putrefactie, scrie ziarul de stat China Daily, aceasta fiind doar unul din scandalurile privind siguranta alimentara, informeaza Reuters.

Beijingul a inasprit in aprilie regulile privind alimentele pentru a contracara scandaluri ce au variat de la carne de magar contaminata cu DNA de vulpe pana la laptele contaminat cu melamina industriala ce a ucis cel putin sase bebelusi in 2008.

Autoritatile chineze au lansat o ofensiva impotriva contrabandei cu carne congelata, aceasta dubland campania demarata anul treecut pentru a opri contrabanda cu produse agricole.

Autoritatile au destructurat 21 de grupuri infractionale pana in iunie, ceea ce a dus la confiscarea a peste 100.000 de tone de carne de contrabanda, inclusiv aripioare de pui, carne de porc si de vita, transmite agentia de presa Xinhua.

Ofiterii vamali au descoperit ca o parte a carnii avea peste 40 de ani vechime, ceea ce inseamna ca era din anii ’70.

“Mirosea si aproape ca am vomitat cand am deschis usa”, a declarat China Daily Zhang Tao, un oficial administrativ.

Surse din industrie au spus ca sute de mii de tone de carne de vita sunt aduse clandestin in China, prin vecinii Hong Kong si Vietnam, din tari precum Brazilia si India, pentru a ocoli restrictiile aplicate importurilor de Beijing.

Carnea poate rezista mult timp daca este continuu sub stare de refrigerare, dar carnea de contrabanda este adesea transportata in conditii precare, ceea ce face ca pana la urma sa se altereze.

Pentru a face economii, contrabandistii folosesc adesea vehicule obisnuite in locul celor frigorifice. De aceea, de obicei, carnea se dezgheata de cateva ori inainte sa ajunga la consumatori”, a declarat Yang Bo, ofiter anti-contrabanda.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro