Sari direct la conținut

UPDATE Trei senatori americani vor vizita Romania, Bulgaria si Polonia in aceasta saptamana

HotNews.ro

Senatorul democrat Chris Murphy si senatorii republicani John McCain si Ron Johnson vor ajunge pana in Bulgaria in calatoria lor din Europa de Est din aceasta saptamana. Cei trei vor face o scurta oprire in Romania si vor participa in Polonia la Wroclaw Global Forum, informeazaNovinite.

Chris Murphy, care va primi o medalie de onoare din partea presedintelui polonez Bronislaw Komorowski, a declarat ca Ucraina va fi un element-cheie al calatoriei.

Senatorii se vor intalni cu reprezentanti ai parlamentelor din toate cele trei tari si vor reafirma angajamentul SUA fata de Europa de Est, in cazul unei agresiuni din partea Rusiei.

John McCain, fost candidat la alegerile prezidentiale din SUA in 2008, este unul dintre criticii cei mai fermi la adresa Rusiei si unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai masurilor militare, ca mijloc de rezolvare a conflictelor.

Vizita celor 3 senatori in regiune vine dupa ce presedintele Barack Obama a declarat miercuri ca ar putea aloca 1 miliard de dolari pentru a stimula suplimentarea prezentei militare in Europa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro