Sari direct la conținut

Investitorii spanioli vor sa participe la dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului

HotNews.ro
Cabluri pe stalpii de langa Intercontinental, Foto: Hotnews
Cabluri pe stalpii de langa Intercontinental, Foto: Hotnews

Planul urbanistic general al Bucureștiului, blocat din lipsă de fonduri, noile proiecte de infrastructură și problemele imobiliare cu care se confruntă astăzi investitorii reprezintă temele principale ale unei dezbateri ce va avea locjoi, 22 mai 2014, începând cu ora 9,00, în Sala Hora de la Hotelul Intercontinental, sub egida Asociației Firmelor Spaniole din România (ASEMER).

Organizat sub forma unei mese rotunde, evenimentul intitulat“Dezvoltarea Bucureștiului: Planul Urbanistic General, așteptări imobiliareși noi proiecte de infrastructură“are ca miză inițierea unui dialog între principalii actori implicați în dezvoltarea urbanistică a capitalei României, cu accent pe problemele pe care atât instituțiile statului, câtși reprezentanții sectorului privat le întâmpină în activitatea lor.

Situația urbanistică actuală a Bucureștiului va fi dezbătută în prima parte dintr-o perspectivă comparativă, având ca reper altețări din Europa de Est, sub moderarea arhitectului Andrei Nistor, Managing Partner al firmei KXL,și avându-i ca invitați pe Cosmin Metescu,șeful Serviciului de Urbanism din Primăria Generală a Municipiului București, prof.dr. Constantin Enache, de la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” din București,și Miguel Toledano, fost director general de dezvoltare urbanistică din Madrid, actualmente reprezentant al firmei spaniole Arnaiz Arquitectos. Firma a câștigat anul trecut contractul pentru realizarea noului PUG al Capitalei, ca parte a unui consorțiu ce are în frunte Universitatea ”Ion Mincu”, iar executarea sa va presupune practic ”redesenarea” Bucureștiului.

Problemele de infrastructură ale Primărieiși Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) vor constitui alte teme puse în discuția participanților, printre alții de către Florin Legea, director executiv adjunct al Direcției de transport, drumuriși sistematizarea circulației din cadrul Primăriei,și Leopoldo Arnaiz, managing partner la Arnaiz Arquitectos. Dificultățile juridice cu care se confruntă sectorul imobiliarși schimbările generate în domeniu de Noul Cod Civil vor fi prezentate de Victor Grigorescu,șef al Oficiului de Cadastruși Publicitate Imobiliară București, beneficiindși de participarea avocatului Josep Vandellos, expert imobiliarși secretar al ASEMER.

Ultimul cuvânt îl vor avea dezvoltatorii imobiliari, ce vor fi reprezentați de Raúl Berge, partener în firma Imoplaza, Antonela Comșa, director general al Gran Via, Mauricio Mesa, director general al Hercesa, toate aceste firme având ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară. Sub moderarea Rafaelei Nebreda, Managing Partner al firmei Imoteca (GIS Group)și membră în Comitetul ASEMER, cei trei invitați vor vorbi despre oportunitatea de a investi în acest moment pe piața rezidențială, despre evoluția costurilor de construcțieși a posibilităților de finanțare.

ASEMER, organizatoarea evenimentului, este o asociație constituită anul trecutși care reprezintă marea majoritate a firmelor spaniole din România. Multe dintre acestea își desfășoară activitatea în sectorul imobiliar, astfel explicându-seși alegerea temei pentru dezbaterea de săptămâna viitoare, ce se dorește a fi prima dintr-o serie ce va încerca să acopere domeniile esențiale în care activează investitorii spanioli. ”Prin organizarea acestor forumuri sectoriale încercăm să identificămși să analizăm problemele ce afectează membrii asociației noastre -deopotrivă companii naționaleși internaționale ce operează în România-și să creăm un punct de întâlnire pentru firmeși instituții, cu scopul de a disemina concluziile la care ajungem. Pentru că dorim să ne facem cunoscuți ca o platformă de prestigiu, mizăm pe participarea celor mai renumiți specialiști din domeniile în care vom organiza dezbateri”, spune Carlos Sanz, președintele ASEMER.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro