Magazin Mi-e foame, vreau o bucata de lemn! De ce apar halucinatiile. 11 cuvinte intraductibile. Noutatile saptamanii in fizica. 10 genii care au consumat droguri. TED Talks
De ce apar halucinatiile? Care sunt cauzelepentru care uneori percepem spontan fenomene care ni se par reale, dar care se petrec de fapt doar in mintea noastra?Oliver Sacks,neiaprinoglindășiînlumeafascinantă ahalucinații.Oliver Sacks,unul dintre cei mai buni neurologi din lume, membru alAcademiei AmericanedeArte si Stiinte dar si scriitor si chimist, explica intr-un interviu ce sta in spatele halucinatiilor. De citit.
Natura umana
- Ce ar putea invata marile corporatii de la micile afaceri de familie? Afacerile de familie sunt mai putin susceptibile de a eșua decat marile businessuri, sunt mai flexibile si mai echilibrate in luarea deciziilor (potrivit unui raport publicat de catre cercetatori de la Imperial College Business School, Leeds University Business School si Universitatea Durham Business School).
- Oamenii care pleaca in alte tari ca sa isi faca un rost si sa obtina un nivel de trai mai bun ar trebui sa se mai gandeasca o data inainte de a lua aceasta decizie. Noile cercetari sugereaza ca este puțin probabil ca acestia sa fie mai fericiti la noua destinatie. Migrarea duce de multe ori la un statut economic mai scazut si la o stare mai precara a „binelui personal”. Desigur, exista si exceptii, dar dupa compararea a 42.000 de cazuri, mediile obtinute asta indica.
- 11 cuvinte intraductibile. Va spun eu, din germana sunt mult mai multe…
- Noutatile saptamanii in fizica. Garantat Vanghelie!
- Enzima care ne face depresivi. Pardon, ii face pe altii, intrucat persoanele de fata se exclud!
- Rateuri celebre ale stiintei. In fond, si Darwin a fost tot un om, iar a gresi e „darwineste”…
- Pozitivism contagios. Opiniile pozitive sunt mai influente decât cele negative, cel puțin pe internet. Dacă un articol este „plăcut„ pe Facebook sau Reddit, cititorii sunt mult mai susceptibili de a fi de acord cu el. În timp ce reacțiile pozitive produc un efect de „turmă„, opiniile negative nu par să aiba o mare influenta.
Fotografii, GIF-uri, animatii:
- Dragut...
Tehnologie
- Orasul din 2050. E interactiv!
Viata de animal…
- De ce urla lupii? Ca sa se reuneasca! De ce urla oamenii? Ca sa se desparta 🙂
VIDEO
- Aceast mega-vehicul militar din Rusia, cantarind 5,5 tone, intra calm pe plaja in zona Kaliningrad, printre turistii care se bucurau de soare. Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al apărarii a declarat pentru Komsomolskaya Pravda: „Nu e clar ce cautau oamenii aceia acolo!”. Drept e ca respectivii cetateni pareau relaxati, de parca erau obisnuiti cu asemenea aparitii.
- TED Talks. De ce nu ar putea fi folosite două bucăți de pizza pentru a trece de la o poză la alta pe calculator? De ce să nu se poată face muzică folosind ketchup? În această discuție încântătoare, Jay Silver vorbește despre dorința de a te juca folosind lumea înconjurătoare. Împărtășește unele dintre cele mai dezordonate invenții și face demonstrații cu MaKey MaKey, un set pentru reinventarea obiectelor de zi cu zi.
Sursa foto articol
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro