Sari direct la conținut

Asistentul cercetat penal pentru sedarea premeditată a 3 paciente lucrează în continuare la Spitalul Militar din București (Libertatea)

HotNews.ro
La spital, Foto: Syda Productions | Dreamstime.com
La spital, Foto: Syda Productions | Dreamstime.com

​Asistentul medical care a fost surprins în luna mai când administra, fără prescripție, diazepam pacientelor internate în Secția Medicală I a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central din București lucrează în același loc la o lună și jumătate după ce spitalul a chemat poliția, alertat de starea a trei paciente, dezvăluie Libertatea.

Amintim că pe 10 mai jurnaliștii de la Libertatea au relatat că un asistent medical, angajat civil al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila a administrat cu câteva zile înainte calmante „într-o cantitate mare” unor paciente internate la Secția 1 medicală.

Spitalul a reclamat imediat cazul, care a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. „Da, facem cercetări in rem, pentru tentativă de omor calificat”, a confirmat la momentul respectiv purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar.

Două zile mai târziu, conducerea spitalului a anunțat că asistentul medical în cauză nu mai prestează activităţi medicale.

„Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, alături de întreg personalul medical şi administrativ, regretă acest incident şi consideră că sesizarea organelor de cercetare penală pentru suspiciuni privind abaterea de la procedurile medicale şi terapeutice standardizate, care ar fi putut pune în pericol sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri, reprezintă un gest firesc şi de normalitate şi sperăm ca acest act de curaj să se multiplice în societatea medicală românească, poate în acest fel lumea medicală nu va mai fi victima unor speculaţii privind etica şi deontologia profesională”, a transmis pe 12 mai conducerea Spitalului Militar Central.

Însă acum, răspunzând unei noi solicitări transmise de jurnaliștii de la Libertatea, Spitalul Militar a confirmat că asistentul medical își continuă activitatea în secția medicală unde a fost angajat deoarece procurorii le-au transmis faptul că „în cauză nu au fost luate măsuri preventive față de nicio persoană și nici nu au fost impuse obligații privind suspendarea/ încetarea raporturilor de serviciu în sarcina vreunei persoane”.

Spitalul a precizat însă că asistentul nu mai are contact cu pacienții. Surse medicale din SUUMC au declarat pentru Libertatea că asistentul medical, un bărbat în jur de 20 de ani, angajat civil, a scos din farmacia spitalului 18 fiole de diazepam folosind parafa medicilor fără știința acestora.

Citește continuarea știrii pe Libertatea.ro.

FOTO Articol: Syda Productions | Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro