Sari direct la conținut

VIDEO Câțiva soldați ruși au primit bani și medalii pentru că au distrus un „Bradley”, anunță TASS / Imaginile arată însă că există o problemă

HotNews.ro
Așa zis bradley dintr-un fake news grosolan publicat de TASS, Foto: Captura Telegram
Așa zis bradley dintr-un fake news grosolan publicat de TASS, Foto: Captura Telegram

Agenția de presă rusă de stat TASS a publicat un clip video cu geniști ruși care au fost premiați pentru că ar fi distrus un vehicul de luptă Bradley primit de ucraineni de la americani, însă imaginile arată altceva.

În videoclip sunt văzuți soldați din armata rusă cu detectoare de metale ce ar căuta mine, iar apoi sunt arătați cum îngroapă explozibili lângă presupusele mine (acestea nu sunt arătate), pentru a le detona.

Ulterior, este prezentat drept „Bradley” un vehicul de luptă ucrainean, evident scos din funcțiune în luptă.

Există însă o problemă, nu este un Bradley de fabricație americană, ci un YPR olandez. De precizat că Ucraina a primit ca donație de la Olanda aproape 200 de astfel de vehicule de luptă ale infanteriei.

În continuare, ni se arată cum vehiculul este burdușit cu explozibili și cu ceea ce par furtunuri pline cu combustibil pentru a-l distruge total.

Nu ni se arată explozia în clipul postat de TASS, doar soldații ruși cum pleacă de la fața locului.

În schimb, se precizează că Ministerul rus al Apărării a spus că „geniștii ruși din Districtul Militar Central au fost decorați și răsplătiți cu bani pentru distrugerea vehiculelor de luptă de infanterie Bradley de fabricație americană ale forțelor armate ucrainene”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro