Sari direct la conținut

Breaking Fake News cu propagandistul Soloviov: Poză de la Adunarea „Moldova Europeană", prezentată ca fiind de la un miting antiguvernamental

HotNews.ro
Vladimir Soloviov, Foto: Willvest News / Profimedia Images
Vladimir Soloviov, Foto: Willvest News / Profimedia Images

Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ruși, a publicat duminică o poză de la ​un miting de amploare din centrul Chișinăului pentru a susține drumul european al Republicii Moldova, sugerând că mulțimea de oameni din fotografie ar participa la un protest împotriva președintei Maiei Sandu în Găgăuzia, regiunea semi-autonomă condusă de partidul ȘOR.

  • „Un miting antiguvernamental continuă la Comrat, capitala Găgăuziei. Oamenii nu sunt de acord cu cursul pro-european al președintelui Sandu și cer organizarea unui referendum pentru a-l stabili.
  • Mai devreme în cursul zilei, Sandu a organizat propriul miting de susținere a cursului spre integrarea europeană”, a scris Soloviov pe canalul său de Telegram, unde este urmărit de 1,33 milioane de oameni.

Comentariile nu sunt permise la niciuna din postările de pe canalul lui Soloviov.

Potrivit poliției, peste 75.000 de oameni au participat duminică la un miting de amploare în centrul Chișinăului pentru a susține drumul european al Republicii Moldova.

Zeci de mii de oameni au participat la Adunarea Națională „Moldova Europeană”

FOTO: Aurel Obreja / AP / Profimedia

Adunarea „Moldova Europeană” a fost inițiată de președinta Maia Sandu, iar la eveniment a participat și lidera Parlamentului European, Roberta Metsola.

Aderarea la Uniunea Europeană este calea unică ce poate aduce pentru Republica Moldova stabilitate în faţa provocărilor şi unica şansă de dezvoltare care va permite generaţiilor următoare să-şi realizeze potenţialul, se arată în textul rezoluţiei adoptate simbolic de zecile de mii de participanţi la Adunarea „Moldova Europeană” desfăşurată duminică la Chişinău.

Citește și:

Tot duminică, reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” au organizat contramanifestații a Adunării Naționale „Moldova Europeană” în orașele Orhei, Bălți și Comrat, potrivit Ziarul de Gardă.

Participanții la aceste manifestații au cerut „organizarea unui referendum cu privire la vectorul extern al Republicii Moldova”.

Numărul participanților a fost însă mult mai mic decât al celor care au participat la mitingul pro-european de la Chișinău.

Urmărește ultimele evoluții din a 453-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro