De ce au bancile program doar pina la cinci?
Zau, daca pricep. Am incercat, ieri, sa platesc o factura la Vodafone. La Iancului, am toate bancile posibile si imposibile. Si, cu toate astea, dupa ora 17, toate sint inchise. Toate din zona. Si incerc sa-mi dau seama de ce se intimpla asta si nu prea reusesc. Inteleg taierile de costuri, deci mai putini angajati de platit, dar poate-mi scapa mie logica esentiala, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.
Sa explic: programul bancilor e de la 9 la 17 (pe alocuri, pina la 18, dar sint foarte putine). Omul se trezeste la sapte, isi bea cafeaua, face un dus, iar la opt-noua, pleaca la munca. Face o ora pe drum, ajunge la 9 sau la 10 la serviciu. Pleaca de la serviciu la cinci sau la sase (ori sapte) seara. Daca are de platit o rata, trebuie sa se invoiasca. Simbata nu se pune, ca majoritatea bancilor oricum sint inchise. Iar ca sa gasesti una deschisa, trebuie sa ocolesti jumatate de oras.
Altfel, pricep ca bancile sint deschise doar pentru pensionari. Asta asa, ca tot am vazut o campanie pe TV din categoria: „vino si ia-ti pensia pe card de la noi si poti cistiga servicii medicale pe viata”. Ce-i drept, pensionarii reprezinta si singura categorie din Romania cu venituri fixe si constante. Dar merita? Nu stiu, intreb. Ma simt un pic nebagat in seama.
PS: Mi se pare fantastic cum bancile aleg sa nu mai accepte plata facturilor daca n-ai cont curent deschis. In cazul meu, plata facturii fara factura fizica (am ales sa o primesc exclusiv pe mail).
Comenteaza pe blogul Subiectiv.