Sari direct la conținut

Utile: "Dadaca electronica" sare in ajutorul mamicilor; Cum poti manca sanatos la fast-foodurile din mall; Gravidele fumatoare nasc fete care intra rapid la menstruatie

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Gravidele fumatoare nasc fete care intra rapid la menstruatie. Femeile care fumeaza intens in timpul sarcinii au un risc mai mare de a naste fete care intra precoce la pubertate si la care menstruatia debuteaza cu cateva luni mai devreme decat in cazul fetelor nascute de femeile care nu au fumat deloc in timpul sarcinii. Aceasta este concluzia unui nou studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din California, citati de Reuters Health. Efectul a fost in mare parte acelasi si pentru gravidele care au fumat mai putin. Astfel, fetele ale caror mame au fost fumatoare pe toata durata sarcinii sau doar anumite perioade au menstruatie cu 3-4 luni mai devreme decat restul fetelor, scrie EVZ.

Parintii de bebelusi au acum ocazia sa-si traga un pic sufletul. „Dadaca electronica” sare in ajutorul mamicilor. „Dadacele electronice” sunt solutia pentru parintii care nu pot sa stea mereu in camera bebelusilor, dar vor sa stie ce fac acestia. Producatorii de electronice au realizat aparate care mai de care mai sofisticate, cu ajutorul carora mamicile pot sa-si supravegheze de la distanta copiii. Sistemul care va permite sa-i cantati bebelusului dintr-o camera alaturata. Videofonul digital e compus din doua piese: o camera video, care se asaza in incaperea unde e copilul, si aparatul cu ecran, pe care il tine parintele. Acest din urma dispozitiv poate fi setat sa redea continuu zgomotele din camera micutului sau doar cand acestea depasesc o anumita intensitate. Interesant e insa faptul ca aparatul ii permite parintelui sa ii vorbeasca bebelusului si sa-i cante, chiar daca se afla intr-o alta incapere. Unitatea situata in camera copilului este prevazuta si cu lampa de veghe, pe care parintele o poate aprinde de la dispozitivul lui. Distanta dintre dispozitivul care monitorizeaza copilul si cel care sta la parinte poate fi de 450 de metri. Incarcarea aparatelor se face la priza, conform Libertatea.

Cum arata bradul romanului in 2010: e de import, sta in ghiveci si costa 75 de euro. Fara cheltuieli exorbitante pentru a intra in spiritul Craciunului. Aceasta-i tendinta de Sarbatori. Anul acesta, romanii cumpara mai discret, preferand calitatea si nu cantitatea Bradul de 10.000 de euro, decorat cu cristale Swarowski, cu globuri suflate manual in sticla si umplute cu praf de aur sau de argint, pictate manual sau personalizate cu numele celor din familie e amintire in 2010. Cumpatarea si traditia sunt tendintele acestor Sarbatori. Romanii nu mai arunca cu banii nici cand e vorba de bradul de Craciun. „Cumpara mai discret, preferand calitatea si nu cantitatea”, afirma Marius Dosinescu, cel care a pus pe picioare o afacere online cu brazi si decoratiuni. El spune ca, din motive de criza, majoritatea romanilor sunt mai atenti la bugetele pentru Sarbatori. „Daca in 2009, valoarea medie a unei comenzi preluate de magazinul online s-a ridicat la 133 de euro, pentru 2010, cumparaturile medii vor fi mai mici cu aproximativ 50%, ajungand la 70 de euro”. Cea mai mare parte din bani se duc tot pe brad pentru ca romanul, devenit econom, foloseste decoratiunile ramase din anii trecuti. Exceptie fac corporatistii, spune Dosinescu, care inlocuiesc clasica beteala cu ribbon-ul, denumirea englezeasca a panglicii din matase satinata ori dantela. Cand este acasa insa, romanul merge pe beteala in cromatica deja consacrata – auriu, rosu si argintiu. O noutate se observa la globuri, care – anul acesta – nu mai sunt din sticla, ci din hartie si lemn, relateaza Gandul.

Telefoanele mobile pot provoca alergii la copii. Substantele din care sunt alcatuite piesele ce intra in componenta telefoanelor mobile pot crea reactii alergice la copiii care au organisme mai sensibile, conform unui studiu realizat de Colegiul American pentru Alergii, Astm si Imunologie. Astfel, piesele din nichel folosite in interfetele telefoanelor mobile pot provoca reactii alergice locale la nivelul pielii, caracterizate de inrosiri si mancarimi. Aceste reactii alergice sunt mai problematice pentru fete, conform alergologului Luz Fonacier, co-autor al studiului, pentru ca acestea pot fi expuse de foarte timpuriu la contactul cu aceasta substanta atunci cand le sunt date gauri in urechi pentru cercei. Tatuajele temporare pot declansa de asemenea reactii alergice. Acestea contin un pigment ce este folosit si in vopseaua cosmetica pentru par si poate provoca alergii, mentioneaza Libertatea.

Cum sa te pregatesti pentru o operatie estetica. Inainte de a apela la o interventie chirurgicala de infrumusetare este nevoie sa va pregatiti organismul. Specialistii va detaliaza pasii spre succesul unei astfel de operatii, pe care este indicat sa o faceti in sezonul rece deoarece vara exista un risc mai mare de hemoragii, iar soarele poate avea efecte negative asupra organismului. Operatiile estetice au devenit un fel de trend pentru multe femei din Romania, insa nici barbatii nu se lasa „doborati”. Chiar daca acestea au inceput sa se efectueze in numar mai mic fata de alti ani din cauza acidului hialuronic si a metodelor non-invazive atunci cand apelati la operatii este nevoie de o pregatire pre-operatorie. „De regula, indicatiile pre-operatorii sunt general valabile, ele aplicandu-se tuturor interventiilor chirurgicale, insa in cazul operatiilor estetice sunt mult mai importante pentru ca ating latura sensibila a pacientului”, spune Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, citat de EVZ.

Cum poti manca sanatos la fast-foodurile din mall. Traim intr-o era a vitezei, motiv pentru care suntem tentati sa mancam tot mai des prin oras. Nutritionistii citati de site-ul shine.yahoo.com recomanda cateva tipuri de preparate ce pot fi mancate cu incredere si in marile centre comerciale. Portiile supradimensionate, mancarea imbibata in grasimi si numarul impresionant de kilocalorii sunt cateva dintre motivele pentru care mancarea cumparata din mall este condamnata. Desi pare greu de crezut, medicii nutritionisti citati de site-ul shine.yahoo.com sustin ca putem manca la restaurantele din marile centre comerciale fara a ne teme de kilogramele in plus, de cresterea colesterolului sau a glicemiei. Expertii recomanda cateva feluri de mancare ce au un continut caloric scazut si sunt cat mai putin procesate, potrivit Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro