Sari direct la conținut

FOTO ​​Mai mică decât o telecomandă. Ea este Pearl, un chihuahua desemnat cel mai scund câine în viaţă

HotNews.ro
Cel mai scund câine din lume, un chihuahua din Florida, măsoară doar 9 centrimetri, Foto: DreamsTime
Cel mai scund câine din lume, un chihuahua din Florida, măsoară doar 9 centrimetri, Foto: DreamsTime

Un chihuahua din Florida, pe nume Pearl, a fost desemnat cel mai scund câine în viață din lume de către Guinness World Records. Micuțul patruped măsoară doar 9.14 centrimetri, scrie UPI.

Pearl, care s-a născut la 1 septembrie 2020, este mai mică decât o telecomandă de televizor și aproape la fel de lungă ca o bancnotă de un dolar.

Stăpâna lui Pearl, Vanesa Semler, care locuiește în Orlando, Florida, a mers la medicul veterinar Giovanni Vergel, care a confirmat oficial că este cel mai scund câine în viață.

Sora mamei lui Pearl, Miracle Milly, a deținut anterior același record, la o înălțime de 9,6 centimetri. Milly a murit în 2020, înainte ca Pearl să se nască.

„Suntem binecuvântați să o avem”, a declarat Semler pentru Guinness World Records. „Și să avem această ocazie unică de a ne doborî propriul record și de a împărtăși cu lumea această veste uimitoare”.

Cel mai scund câine din toate timpurile, un Yorkshire terrier pitic deținut de britanicul Arthur Marples, avea doar 7 centimetri. Micul blănos a murit în 1945. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro