Sari direct la conținut

Presa in Diagonala: Mai mult de 200 de grupuri de pe Facebook, sabotate in doar cateva zile; Cotidianul britanic The Guardian trebuie sa ii plateasca despagubiri lui Nouri al-Maliki pentru defaimare; Armata regelui persan Cambyse al II-lea, descoperita in Sahara

HotNews.ro

Cotidianul britanic The Guardian trebuie sa ii plateasca despagubiri lui Nouri al-Maliki pentru defaimare. O instanta irakiana a decis ca The Guardian trebuie sa ii plateasca lui Nouri al-Maliki despagubiri in valoare 52.000 de lire sterline, dupa ce prim-ministrul a inaintat o plangere impotriva publicatiei britanice, acuzand-o ca l-a defaimat intr-un articol publicat in aprilie, in care acesta era descris ca un lider autocrat. The Guardian sustine ca instanta a ignorat marturisirile a trei experti din uniunea jurnalistilor irakieni, care au declarat in cadrul procesului ca articolul nu a fost defaimator si nu a produs pagube. The Guardian a anuntat ca va face apel, mai intai in cadrul curtilor de apel irakiene, iar apoi la Curtea Federala de Casatie.

Mai mult de 200 de grupuri de pe Facebook, sabotate in doar cateva zile. Sute de grupuri de pe Facebook au fost sabotate in ultimele cateva zile de utilizatori, care incearca sa evidentieze un mod deficitar de administrare a grupurilor de catre platforma de socializare. Pana marti dimineata, 286 de grupuri au fost redenumite „Control Your Info” si aveau un nou mesaj postat pe pagina principala a grupului, scrie CNN. „Buna ziua! Va anuntam oficial ca v-am sabotat grupul de pe Facebook. Aceasta insemna ca putem controla o parte din informatiile pe care le-ati postat pe Facebook. Daca am vrea, am putea sa va facem sa apareti intr-o lumina foarte proasta. Spre exemplu, am putea sa redenumim grupul vostru „Sustin drepturile pedofililor” sau in orice alt mod inadecvat. Dar nu va faceti probleme. Nu vom face asta”. Astfel, in momentul in care administratorul unui grup inceteaza sa il mai intretina, oricine poate prelua sarcinile acestuia, permitand acestei persoane sa acceseze informatiile personale ale membrilor grupului, sa trimita mesaje membrilor grupului si sa faca schimbari pe grup.

Medvedev l-a numit pe Mihail Kalasnikov „eroul al Rusiei”. Presedintele rus, Dimitri Medvedev, l-a numit, marti, pe Mihail Kalasnikov, cel care a creat arma care ii poarta numele, „eroul Rusiei” pentru ca a creat „brandul de care toti rusii sunt mandri”. „Eroul Rusiei” este cel mai inalt titlu onorific din tara, scrie Reuters. Medvedev i-a acordat o medalie de aur creatorului armei de asalt, in cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Kremlin cu ocazia aniversarii de 90 de ani a lui Mihail Kalasnikov. Imbracat intr-o uniforma militara decorata cu doua stele, care confera titlul de „Erou al Muncii Socialiste”, Kalasnikov a ciocnit un pahar de sampanie cu Medvedev.

S-a descoperit un depozit de 250.000 de kilograme de nitrat de amoniu in Afganistan. In urma unei operatiuni organizate in Kandahar, politistii afgani impreuna cu soldatii americani au descoperit un depozit de 250.000 de kilograme de nitrat de amoniu, un ingrasamant artificial foarte des folosit pentru realizarea bombelor artizanale. In plus, s-au mai gasit in jur de 2.000 de dispozitive folosite la bombele artizanale, cum ar fi declansatoare sau ceasuri, iar 15 afgani au fost arestati. Potrivit autoritatilor afgane, din cantitatea de nitrat de amoniu capturata s-ar fi putut realiza cateva mii de bombe artizanale, scrie The New York Times. Nitratul de amoniu este un ingrasamant interzis in Afganistan, iar o mare parte din acest tip de ingrasamant este importata din Pakistan.

Armata regelui persan Cambyse al II-lea, descoperita in Sahara. Bijuterii, arme si oase omenesti, toate avand o vechime de peste 2.500 de ani, au fost descoperite in Desertul Egiptului de catre o echipa de paleontologi italieni din cadrul Universitatii din Lecce. Surpriza a venit odata cu investigarea atenta a artefactelor si scheletelor, care s-au dovedit a fi resturi ale armatei regelui persan Cambyse al II-lea, o armata disparuta fara urma in pustiurile Africii. Valoroasa descoperire a fost facuta de doi prestigiosi arheologi italieni, fratii Angelo si Alfredo Castiglioni. Cei doi nu se afla la prima realizare de acest gen, in urma cu 20 ani, cautarile lor au dus la dezgroparea ruinelor de la Berenike Panchrysos, faimosul „oras de aur” din Egiptul Antic, scrie Descopera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro