Sari direct la conținut

Coreea de Nord ar fi interzis femeilor să aibă același nume ca al fiicei lui Kim Jong Un

HotNews.ro
Kim Jong Un alaturi de fiica sa, Ju-ae, Foto: Jung Yeon-je/ AFP / Profimedia Images
Kim Jong Un alaturi de fiica sa, Ju-ae, Foto: Jung Yeon-je/ AFP / Profimedia Images

Autorităţile nord-coreene obligă persoanele care poartă numele de Ju-ae, cel al fiicei recent prezentate lumii de către liderul suprem Kim Jong Un, să şi-l schimbe, afirmă mai multe surse citate de Radio Free Asia.

RFA amintește că în trecut Coreea de Nord a interzis de asemenea folosirea numelor foştilor şi actualilor lideri: Kim Ir-sen, Kim Jong-il şi Kim Jong-un.

Presa de stat din Coreea de Nord a început să o numească pe Ju-ae, fiica lui Kim Jong-un în vârstă de circa 10 ani, drept fiica „respectată” a lui Kim, în loc de „iubită” sau „preaiubită”, ceea ce ar putea semnala o întărire a profilului acesteia, relatează marţi agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

În acelaşi timp, Phenianul a dezvăluit marţi o nouă serie de timbre în care apare Ju-ae şi care urmează să fie lansate vineri.

Kim Jong Un și-a prezentat fiica nord-coreenilor

Tânăra, care ar avea circa 10 ani şi se crede că este al doilea copil al lui Kim Jong-un, apare pe cinci din cele opt timbre, alături de tatăl ei, în imagini preluate cu prilejul participării lor la testul rachetei balistice intercontinentale Hwasong-17, în noiembrie anul trecut, conform modelelor postate pe site-ul companiei nord-coreene de timbre.

Ju-ae a participat şi săptămâna trecută la parada militară care a marcat 75 de ani de la crearea armatei nord-coreene, alimentând speculaţiile că s-ar pregăti să devină succesoarea lui Kim.

Duminică, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat imagini cu un cal alb care i-ar aparţine lui Ju-ae, ceea ce pare a fi o expunere a legitimităţii acesteia ca descendentă a familiei conducătoare.

Calul a fost filmat în timpul paradei militare de miercuri. Calul alb este simbolic pentru familia Kim. În octombrie 2019, Kim Jong-un a fost arătat călărind un cal alb pe muntele sacru Paektu. Imagini asemănătoare au fost difuzate de mass-media de la Phenian și anul trecut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro