Sari direct la conținut

BBC: Alianţa PNL-PD continua batalia

Imediat după inchiderea urnelor, liderii Alianţei PNL-PD, adunaţi la sediul de campanie, au comentat rezultatele sondajelor de la ieşirea de la urne.

Deşi acestea arătau un avans al principalului oponent, Uniunea PSD-PUR, conducerea Alianţei a subliniat că este vorba doar de nişte estimări, care au o marjă de eroare şi că, prin urmare, aşteaptă numărătoarea voturilor.

Candidatul Alianţei PNL-PD la preşedinţie, Traian Băsescu, a declarat că estimările arată o diferenţă de circa 3%, care se află in marja de eroare a sondajelor.

“Nici un partid nu a caştigat 51% din voturi, deci nici un partid nu a primit dreptul de a conduce Romania”- a declarat Traian Băsescu.

El a subliniat că bătălia se va duce in turul doi al alegerilor prezidenţiale, fiindcă cel care va fi desemnat preşedinte il va numi pe primul ministru.

Pentru formarea viitorului guvern, Alianţa PNL-PD ar avea nevoie de majoritate parlamentară absolută in Parlament- ceea ce inseamnă alierea cu cel puţin incă un partid parlamentar.

In ceea ce priveşte desfăşurarea procesului de votare, Traian Băsescu, a declarat că au fost destul de multe nereguli şi şi-a exprimat speranţa că Biroul Electoral Central va ţine cont de foarte multele contestaţii depuse.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro