Sari direct la conținut

Violatorul în serie din Poliția londoneză. „Detaliile sunt cu adevărat șocante”

HotNews.ro
Autoritățile britanice vorbind cu presa în fața tribunalului Southwark Crown, după ce ofițerul David Carrick, a recunoscut 24 de violuri comise de-a lungul unei perioade de 18 ani, Foto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia
Autoritățile britanice vorbind cu presa în fața tribunalului Southwark Crown, după ce ofițerul David Carrick, a recunoscut 24 de violuri comise de-a lungul unei perioade de 18 ani, Foto: Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

Un ofițer al Poliției din Londra a recunoscut zeci de violuri și infracțiuni sexuale, comise pe parcursul a două decenii, scrie BBC.

David Carrick, în vârstă de 48 de ani, care și-a cunoscut o parte dintre victime prin intermediul siteurilor de întâlniri Tinder și Badoo și s-a folosit de funcția sa pentru a le câștiga încrederea, a pledat vinovat pentru 49 de infracțiuni, în perioada 2000 – 2021. El a lucrat la Comandamentul de Protecție Parlamentară și Diplomatică.

„Fără precedent în Poliție”

Barbara Gray, comisar adjunct, a calificat, luni, faptele ofițerului drept „fără precedent în poliție”.

  • „Ar fi trebuit să-i observăm tiparul de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat ocaziile de a-l îndepărta din poliție. Ne pare foarte rău că a putut continua să-și folosească rolul de ofițer de poliție, prelungind suferința victimelor sale”, a declarat oficialul din poliția londoneză.

Carrick, care a recunoscut 24 de acuzații de viol, a fost suspendat din poliție la momentul arestării sale, în octombrie 2021.

Cele mai multe infracțiuni s-au petrecut în Hertfordshire, acolo unde ofițerul de poliție a locuit.

  • „Carrick a avut un rol în care i s-a încredințat responsabilitatea de a proteja publicul, dar, totuși, timp de peste 17 ani, în viața sa privată, a făcut exact opusul. A agresat sexual și a violat necruțător mai multe femei”, a declarat procurorul Jaswant Narwal, citat de BBC.

Luni, ofițerul de poliție a recunoscut în instanță 43 de acuzații, inclusiv 20 de acuzații de viol. El a recunoscut că a violat nouă femei, pe unele în mai multe ocazii de-a lungul lunilor sau chiar ani de zile, multe dintre victime fiind și rănite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro