Sari direct la conținut

Donald Trump denunță un proces „măsluit”: „Alegătorii vor da verdictul” / Ce pregătește echipa sa de avocați

HotNews.ro
Donald Trump , Foto: Angela Weiss / AP / Profimedia
Donald Trump , Foto: Angela Weiss / AP / Profimedia

Donald Trump, găsit vinovat la New York, a denunțat imediat un proces „măsluit”, o „rușine”, asigurând că „adevăratul verdict” va fi cel al urnelor, cu ocazia alegerilor prezidențiale americane din 5 noiembrie., potrivit AFP și CNN.

Înainte de a părăsi sala de judecată, un Donald Trump roşu la faţă şi încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Atât tatăl, cât şi fiul păreau supăraţi.

„Adevăratul verdict va veni pe 5 noiembrie, din partea poporului american”, a declarat el în fața camerelor de luat vederi, într-un coridor al tribunalului din New York, după ce a fost găsit vinovat de toate acuzațiile care i se aduc în acest proces penal.

Trump s-a declarat nevinovat la ieșirea de la Tribunal susținând că el apără Constituția și a spus că procesul a fost pus la cale de administrația Biden.

„Ei ştiu ce s-a întâmplat aici şi toată lumea ştie ce s-a întâmplat aici”, a spus Trump.

Fostul preşedinte a răbufnit împotriva procurorului districtului Manhattan şi a administraţiei Biden, despre care susţine că au influenţat cazul. „A fost o decizie trucată din prima zi”, a afirmat el.

„Întreaga noastră ţară este manipulată în acest moment”, le-a spus Trump reporterilor după ce a părăsit sala de judecată. „Acest lucru a fost făcut de administraţia Biden pentru a răni sau a afecta un adversar, un adversar politic”, a continuat fostul preşedinte.

O condamnare penală definitivă nu ar invalida în niciun caz candidatura sa la alegerile din 5 noiembrie.

Iată ce urmează după verdictul de vinovăție al lui Trump

Chiar înainte de începerea selecției juraților, în urmă cu câteva săptămâni, echipa juridică a fostului președinte Donald Trump își pregătea strategia pentru apel, potrivit CNN.

Echipa de avocați a lui Trump va aduce probabil argumentul că clientul lor nu ar fi putut niciodată să aibă parte de un proces corect în Manhattan.

CNN spune că echipa lui Trump va aduna fiecare obiecție, fiecare posibilă problemă constituțională pe care o pot ridica în fața unei curți de apel.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro