Sari direct la conținut

VIDEO Luare de ostatici într-un mall din Dresda. Celebra piaţă de Crăciun Striezelmarkt, închisă în timpul operațiunii

HotNews.ro
Forțe speciale ale poliției germane se află în centrul orașului Dresda, din cauza unei luări de ostatici, Foto: Jens Schlueter / AFP / Profimedia
Forțe speciale ale poliției germane se află în centrul orașului Dresda, din cauza unei luări de ostatici, Foto: Jens Schlueter / AFP / Profimedia

Forțele speciale germane au intervent sâmbătă dimineaţă în centrul oraşului Dresda în cazul unei luări de ostatici lângă mall-ul Altmarkt-Galerie, potrivit DPA și France Presse, care citează poliția locală.

UPDATE 15.21: Potrivit poliţiei, citată de DPA, preluată de Agerpres, bărbatul arestat în acest caz părea a fi confuz. Un purtător de cuvânt a spus că poliţia porneşte de la presupunerea că suspectul suferă de o boală mintală.

UPDATE 14.45: Poliția a anunțat că cei doi ostatici au fost eliberați, precizând că nu au fost răniți, potrivit Radio Dresda.

Poliţia a evacuat centrul comercial şi zonele din apropiere. Piaţa de Crăciun Striezelmarkt a fost de asemenea închisă, notează Agerpres.

Poliţia a refuzat să confirme informaţiile din mass-media conform cărora o persoană ar fi fost împuşcată în centrul comercial. Un purtător de cuvânt a declarat pentru DPA că situaţia este încă foarte neclară.

”Suntem în contact” cu suspectul, a declarat poliţia, adăugând că grupurile de intervenţie şi ”negociere” erau ”de asemenea la faţa locului”. Nu s-au oferit detalii despre prezenţa şi numărul posibililor ostatici.

Mai multe media, inclusiv cotidianul Bild, au precizat la rândul lor că un bărbat înarmat cu un pistol s-a refugiat într-un magazin dintr-un mall după ce a încercat anterior să pătrundă în incinta unui post de radio din acest oraş din Saxonia. Se pare că el a tras câteva focuri în uşa postului de radio, dar nu a reuşit să o deschidă.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani şi-ar fi ucis mai întâi mama, înainte de a încerca să intre în incinta postului de radio şi apoi să se refugieze în centrul comercial, adaugă Bild.

Poliţia a anunţat că a găsit o femeie moartă într-un bloc de apartamente în zona Prohlis din Dresda, în ceea ce spune că este o omucidere legată de operaţiunea ce se desfăşoară în centrul oraşului Dresda. Fiul femeii, în vârstă de 40 de ani, este un suspect, a precizat poliţia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro