Sari direct la conținut

„A fost o glumă”. Serghei Lavrov a lămurit o declarație a lui Vladimir Putin pe care Kremlinul nu a vrut să o decodifice

HotNews.ro
Serghei Lavrov si Vladimir Putin, Foto: kremlin.ru
Serghei Lavrov si Vladimir Putin, Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin a glumit atunci când a spus că Rusia o susține pe candidata democrată Kamala Harris în alegerile prezidențiale americane din noiembrie, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat Sky News Arabia, potrivit Reuters.

Lămurirea șefului diplomației ruse vine după ce pe 5 septembrie Putin a declarat că Rusia dorește ca Harris să câștige alegerile pentru Casa Albă de pe 5 noiembrie.

„Râde atât de expresiv și de contagios încât înseamnă că totul este în regulă cu ea”, a spus Putin, cu referire la Harris, adăugând că poate acest lucru înseamnă că se va abține de la sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

La o zi după aceea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să „decodeze” declarația lui Putin. „Atunci când este întrebat despre afacerile internaționale, el le comentează. În ceea ce privește tonul, atunci, probabil, cei care sunt interesați de acest lucru în străinătate ar trebui să încerce să înțeleagă acest lucru, să nu-i privăm de această oportunitate”, a spus Peskov, întrebat dacă președintele a vorbit în glumă sau serios.

Serghei Lavrov: Președintele Putin glumește adesea

„A fost o glumă”, a spus Lavrov, când a fost întrebat în ce măsură schimbarea președintelui SUA va afecta politica externă a Rusiei.

„Președintele Putin are un bun simț al umorului. El glumește adesea în timpul declarațiilor și interviurilor sale”, a continuat ministrul rus de externe.

„Nu văd diferențe pe termen lung în atitudinea noastră față de alegerile actuale sau anterioare din Statele Unite, deoarece sunt conduse de celebrul ‘stat paralel’”, a spus Lavrov, fără a oferi dovezi pentru această afirmație.

INTERVIURILE HotNews.ro