Sari direct la conținut

Putin spune că o preferă pe Kamala Harris la președinția SUA: „Râde atât de expresiv încât înseamnă că totul este în regulă cu ea”

HotNews.ro
Putin spune că o preferă pe Kamala Harris la președinția SUA: „Râde atât de expresiv încât înseamnă că totul este în regulă cu ea”
Vladimir Putin - FOTO: Vyacheslav PROKOFYEV / AFP / Profimedia

Președintele Rusiei, care a vorbit la un forum economic din Vladivostok, și-a exprimat de asemenea speranța că Harris se va abține de la sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, scrie Reuters.

Rusia dorea ca Joe Biden să câștige alegerile prezidențiale din SUA, dar acum o preferă pe Kamala Harris în detrimentul lui Donald Trump, a declarat joi președintele Vladimir Putin.

Președintele american Joe Biden „le-a recomandat alegătorilor săi să o susțină pe doamna Harris, așa că o vom susține și noi”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unui forum economic la Vladivostok, afirmând că candidatul republican și fostul președinte Donald Trump a impus numeroase „restricții și sancțiuni” Rusiei.

„Râde atât de expresiv și de contagios încât înseamnă că totul este în regulă cu ea”, a spus Putin, cu referire la Harris, adăugând că poate acest lucru înseamnă că se va abține de la sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Agențiile de informații americane cred că Rusia dorește ca Trump să câștige pentru că este mai puțin angajat să sprijine Ucraina în războiul împotriva Rusiei, scrie Reuters.

Dar Putin a spus că Trump, în calitate de președinte, a introdus mai multe sancțiuni împotriva Rusiei decât oricine altcineva de la Casa Albă înainte de el.

Putin declarase la începutul acestui an, înainte ca Biden să se retragă din cursă, că îl preferă pe acesta în locul lui Trump, deoarece Biden era un politician mai previzibil, de „școală veche”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase și el în urmă cu câteva zile că nu există nicio perspectivă de îmbunătățire a relațiilor cu Washingtonul, dar că Rusia o consideră pe candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, drept o opozantă mai previzibilă decât republicanul Donald Trump, relatează Reuters.

Deși au afirmat că alegerile americane sunt o chestiune internă a SUA, Putin și Peskov au oferit o varietate de opinii în momente diferite.

În februarie, de exemplu, Putin l-a lăudat pe Biden pentru predictibilitatea sa, dar a dezbătut și subiectul sensibil al capacității sale mentale pentru deținerea funcției de lider al Casei Albe.

În iunie, el a spus că Rusiei nu îi pasă cine va fi următorul președinte al SUA, dar că sistemul judiciar al SUA este în mod clar folosit într-o bătălie politică împotriva lui Trump.

În interviul publicat săptămâna trecută, Peskov a spus că măsurile SUA de „călcare în picioare a intereselor țării noastre” au depășit limitele acceptabile. Relațiile bilaterale se află la un nivel scăzut istoric, „fără perspectiva” redresării la acest moment.

INTERVIURILE HotNews.ro