Sari direct la conținut

A patra cea mai mare economie a Asiei a înregistrat cea mai scăzută rată a fertilității din lume în 2020

HotNews.ro
Coronavirus Coreea de Sud, Foto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coronavirus Coreea de Sud, Foto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rata fertilității din Coreea de Sud a scăzut la cea mai mică din lume anul trecut în contextul în care incertitudinile economice cauzate de pandemia de COVID-19 îi descurajează pe coreeni să întemeieze familii, relatează Reuters și The Strait Times.

Numărul de copii așteptați pentru o femeie din Coreea de Sud a scăzut la 0,84 în 2020, un nou record negativ comparativ cu cifra de 0,92 înregistrată în anul anterior, potrivit datelor institutului coreean de statistică.

Numărul este cel mai scăzut dintre cele 180 de țări membre ale Băncii Mondiale și cu mult mai mic decât cel de 1,73 înregistrat în Statele Unite și 1,42 în Japonia.

Borna negativă vine după ce anul trecut autoritățile de la Seul au înregistrat pentru prima dată mai multe decese decât nașteri, trecând așa-numitul „prag al decesului populației”.

Populația celei de-a patra cea mai mare economie din Asia îmbătrânește cel mai rapid dintre toate statele membre ale Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică .

Potrivit unui raport publicat în luna decembrie de Banca Centrală de la Seul, pandemia a provocat mai multă nesiguranță privind locul de muncă și veniturile în special în rândul adulților tineri de 20-30 de ani, având potențialul de a le afecta decizia de a face un copil.

Anxietățile economice și personale ar putea duce de asemenea la amânarea întemeierii unei familii, potrivit aceluiași raport care a avertizat de asemenea că în curând sud-coreenii ar putea deveni cea mai îmbătrânită populație din lume.

Declinul populației din Japonia și Coreea de Sud are cauze similare, una dintre cele mai importante fiind etica privind munca extrem de solicitantă care face foarte dificilă balansarea unei cariere cu viața de familie.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro