Sari direct la conținut

Accident cu trei motociclete şi un TIR pe un drum din județul Constanța. Trei femei au ajuns la spital, una rănită grav

HotNews.ro
Motocicletă, Foto: Mikhail Dudarev | Dreamstime.com
Motocicletă, Foto: Mikhail Dudarev | Dreamstime.com

Trei persoane au fost rănite, luni, în urma unui accident rutier produs în judeţul Constanţa, în care au fost implicate trei motociclete şi un TIR.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean, citat de Agerpres, evenimentul rutier s-a produs pe DJ 226, în judeţul Constanţa.

„Din primele verificări a reieşit că o femeie, de 52 de ani, conducând un motociclu pe DJ 226, dinspre localitatea Corbu către oraşul Năvodari, ar fi pătruns pe sensul opus de mers într-o curbă şi ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă (TIR), condus de un bărbat, de 57 de ani, care circula dinspre Năvodari către Corbu.
Impactul iniţial a provocat coliziuni în lanţ, implicând alte două motociclete, conduse de 2 femei, de 55 şi 37 de ani, care se deplasau în aceeaşi direcţie, dinspre Corbu către Năvodari”, a transmis IPJ Constanţa.

În urma accidentului de circulaţie femeia în vârstă de 52 de ani a fost rănită grav, iar alte două persoane au suferit leziuni uşoare.

Una dintre motocicliste, testată pozitiv la alcooltest

Ţinând cont de rănile suferite, poliţiştii rutieri nu au avut posibilitatea testării cu aparatul etilotest sau antidrog a femeii accidentate grav. În schimb, o altă persoană implicată în accident aparatul Drager a indicat prezenţa alcoolului în aerul expirat.

„În cazul conducătoarei de 37 de ani, testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea pentru substanţe psihoactive a fost negativă. Acesteia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Ceilalţi conducători ai vehiculelor implicate au fost testaţi, rezultatele fiind negative pentru prezenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive”, a transmis sursa citată.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

INTERVIURILE HotNews.ro