Sari direct la conținut

Accident la Rafinăria Petromidia / Un bărbat a murit, o femeie a fost dusă la spital / Reacția Rompetrol

HotNews.ro
112, Foto: Agerpres
112, Foto: Agerpres

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost dusă la spital după un accident la instalația de polipropilenă de la platforma Petromidia. Rompetrol a demarat o investigație internă în urma accidentului.

19:30 Rompetrol a deschis o anchetă internă după ce un angajat al platformei Petromidia a murit, iar o femeie a fost transportată la spital, spunând că incidentul a avut loc la partea de petrochimie (instalația de polipropilenă – PP).

„Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri”, arată Rompetrol.

„Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului”, arată reacția Rompetrol.

18:44 Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa au anunţat că un bărbat a fost declarat decedat, iar cealaltă dintre victime, o femeie, a fost preluată de un echipaj şi va fi transportată la UPU Constanţa, inconştientă.

„La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-ar fi produs un accident de muncă. Din primele informaţii rezultă că doi angajaţi ar fi căzut într-un rezervor de azot”, a transmis Poliţia Judeţeană Constanţa.

––

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa a intervenit sâmbătă la Petromidia, unde 2 persoane au căzut într-un bazin.

”Cele două victime au fost extrase, sunt inconştiente, primesc îngrijiri medicale la faţa locului”, a mai transmis ISU Constanţa.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar şi 24 de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj CBRN.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro