Sari direct la conținut

„Acest PNL a făcut un banditism cu mine”. Atac înainte de Consiliul Național al PNL de duminică

HotNews.ro
PNL, sigla , Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
PNL, sigla , Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liberalii au folosit opiniile mai multor jurnaliști și persoane publice ca să-l elogieze, într-o companie publicitară, pe Nicolae Ciucă și cartea acestuia. Exasperat, ziaristul Ion Cristoiu a continuat să protesteze.

Vineri, HotNews a publicat reacțiile mai multor persoane publice care s-au trezit într-o campanie publicitară electorală a PNL fără a fi consultați. Printre ei: Ion Cristoiu, Mircea Dinescu și Dan Andronic. Toți trei au spus că nu li s-a cerut acordul.

Tot vineri seară, în emisiunea video de pe blogul său, Ion Cristoiu și-a declarat exasperarea că PNL nu reacționează la ceea ce jurnalistul a numit „un banditism”. El a repetat că a avut „o reacție de om cinstit, de critic literar”, față de cartea lui Ciucă. Și că a recomandat să fie citită ”până la pagina 141 pentru că apoi este furaj politic”. Iar liberalii, a explicat ziaristul, au ales din declarația lui ceea ce au vrut și au făcut din asta element de campanie electorală. 

Ion Cristoiu / FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Ion Cristoiu / FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

„Eu nu sunt la nivel de Nicu cu domnul Ciucă, ce să facă, să-l sun?!”, a spus Cristoiu. ”Cum e posibil, totuși, să continue campania doar pentru că eu nu-i dau în judecată?! Ce să fac, să mă judec cu PNL-ul? M-am săturat de procese, să iau avocat, să mă cheme în sala de judecată”, a explicat Cristoiu de ce nu îi acționează în instanță pe cei de la PNL.

Cristoiu a spus că una e să spună că volumul merită citit, „inclusiv de simpatizanții liberali, să vadă pe cine sunt chemați să voteze, cine e Ciucă” și altceva e să se trezească agent electoral. 

PNL nu a avut nicio reacție față de reacțiile publice, nici cele referitoare la felul în care a folosit declarațiile ca să contreze ancheta Recorder, nici cele despre cartea lui Ciucă. Duminică, la București, PNL a convocat Consiliul Național în care va vota, așa sună chiar invitația trimisă, candidatura lui Nicolae Ciucă în rolul de reprezentant al partidului la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (al doilea tur). 

INTERVIURILE HotNews.ro