Sari direct la conținut

Acordul nuclear: Directorul general interimar al AIEA, Cornel Feruță, se va întâlni cu mai mulți oficiali iranieni

HotNews.ro
Cornel Feruta, Foto: mae.ro
Cornel Feruta, Foto: mae.ro

Directorul general interimar al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Cornel Feruță, va merge duminică la Teheran, unde va avea o întâlnire cu mai mulți oficiali iranieni de rang înalt, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al instituției, potrivit Reuters, citează Mediafax.

„Vizita face parte din interacțiunea continuă dintre AIEA și Iran”, a informat sursa citată.

Vizita oficialului are loc înaintea întâlnirii trimestriale a celor 35 de membri ai Consiliului Guvernatorilor Agenției și la scurt timp după publicarea unui raport al AIEA potrivit căruia cooperarea Iranului cu agenția este sub așteptări. „Discuțiile dintre Agenție și Iran (…) necesită cooperarea deplină și în timp util a Iranului”, se arată în raport.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro