Sari direct la conținut

Actorul german Ulrich Muhe a incetat din viata

HotNews.ro

Ulrich Muhe, actorul german care a interpretat rolul spionului Stasi in filmul „La vie des autres” pentru care a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film strain in 2007 a murit duminica la varsta de 54 de ani, in urma unui cancer, potrivit cotidianului Bild, citat de AFP.

Ulrich Muhe, originar din Germania Democrata a decedat la Walbeck, in apropiere de Leipzig, oras in care locuieste mama sa si unde a fost inmormantat miercuri, precizeaza Bild.

Actorul a fost operat de stomac la scurt timp dupa intoarcerea sa de la Los Angeles, unde a mers impreuna cu echipa de filmului pentru a primi Oscarul pentru cel mai bun film strain, in care a interpretat un rol principal.

Actor de teatru, Ulrich Muhe a jucat inainte de caderea Zidului Berlinului pe scena Volksbuhne din Berlin si a Deutsches Theater, dupa care, a devenit popular in intreaga Germanie, mai ales pentru rolurile din serialele de televiziune.

Recent, el a cunoscut recunoasterea internationala cu filmul „La vie des autres” in care a jucat rolul unui ofiter Stasi, trimis sa spioneze un dramaturg in Berlinul de Est, in anii 1980, si in aceasta imprejurare isi vede convingerile zdruncinate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro