Sari direct la conținut

Actrița Sigourney Weaver va interpreta un personaj masculin într-un spectacol care va marca o premieră pentru ea la 74 de ani

HotNews.ro
Actrița Sigourney Weaver va interpreta un personaj masculin într-un spectacol care va marca o premieră pentru ea la 74 de ani
Sigourney Weaver alături de regizorul James Cameron, care a ales-o să joace în filmul său „Avatar: The Way of Water”, FOTO: IMAGO / Imago Stock and People / Profimedia Images

După ce a jucat recent rolul unei adolescente în noul film „Avatar”, Sigourney Weaver va interpreta un personaj masculin într-o piesă de teatru de Shakespeare, una care va marca o premieră pentru actrița în vârstă de 74 de ani.

Deși a devenit o vedetă internațională datorită rolurilor sale de pe marele ecran, Weaver este la origini o actriță de teatru, ea studiind arta teatrală la prestigioasa universitate americană Yale.

În paralel cu cariera de la Hollywood ea a jucat de-a lungul anilor în zeci de spectacole de teatru și a fost nominalizată în 1985 la Premiul Tony pentru cea mai bună actriță într-o piesă de teatru grație interpretării sale din Hurlyburly, un spectacol al cărui titlu este inspirat dintr-un dialog din cunoscuta piesă Macbeth scrisă de William Shakespeare.

Ea va juca acum într-o nouă punere în scenă a The Tempest („Furtuna”), o altă piesă celebră a lui Shakespeare. Piesa de teatru va avea premiera la Londra în data de 7 decembrie și va ține reprezentații până în luna februarie a anului viitor. Organizatorii au început deja să vândă bilete pentru spectacole încă de miercuri în condițiile în care rolul din The Tempest va marca o premieră și pentru Sigourney Weaver.

Sigourney Weaver va juca în premieră într-o piesă de Shakespeare la West End

Deși a jucat în numeroase piese de teatru, reprezentația sa din noul spectacol va marca prima ocazie în care ea va fi într-un spectacol ce are loc la „West End”, numele colectiv sub care este cunoscută scena teatrală din Londra, una dintre cele mai prestigioase din lume.

Ea îl va juca în piesa de teatru pe Prospero, Ducele de Milano uzurpat de fratele său și personajul principal în jurul căruia se învârte drama lui Shakespeare.

„Legendara Sigourney Weaver își face debutul său la West End ca Prospero în această poveste încântătoare a răzbunării și iertării”, notează descrierea pentru spectacol publicată pe site-ul teatrelor din Londra.

Piesa de teatru va fi produsă de The Jamie Lloyd Company, compania de producție a regizorului britanic de teatru Jamie Lloyd. O altă piesă a sa care a adaptat o piesă celebră a lui Shakespeare, Romeo și Julieta, a fost recent ținta unui val de critici în mediul online după ce el a ales o actriță de culoare să interpreteze rolul Julietei.

În ceea ce privește noua piesă, Radio Times arată că, deși Prospero este un personaj de sex masculin, adaptarea lui Jamie Lloyd a Furtunii nu va fi prima oară când rolul e interpretat de o actriță. Actrița britanică Alex Kingston a devenit anul trecut prima femeie care a interpretat rolul respectiv într-o piesă de teatru majoră.

Actrița americană nu va fi în noul film „Alien: Romulus” ce urmează să apară luna aceasta

Pentru Sigourney Weaver rolul din piesa de teatru de la Londra vine după ce ea a jucat recent un alt rol atipic, cel al unei adolescente Na’vi în vârstă de 14 ani în filmul Avatar: The Way of the Water al lui James Cameron. Acest rol a fost posibil pentru ea mulțumită tehnologiei CGI, care a „întinerit-o” digital.

Ea nu va juca însă și în noul film al francizei Alien, cea care a făcut-o celebră, așteptat în cinematografe luna aceasta (pe 16 august pentru cinematografele din România).

Weaver a declarat într-un interviu acordat revistei Total Film anul trecut că și-a dorit la un moment dat să joace într-un alt proiect Alien ce urma să fie regizat de Neill Blomkamp (District 9, Elysium, Gran Turismo), dar că acesta nu s-a mai materializat în cele din urmă.

„Există tot felul de actori tineri care să ia acest fel de rol. Și apoi a fost acel [film] Alien pe care chiar am vrut să îl fac cu Neill Blomkamp și pe care n-am reușit să îl facem iar, știți, vasul acela a plecat acum”, a explicat ea.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:



INTERVIURILE HotNews.ro