Sari direct la conținut

Acuzațiile de fraudă la vot lansate de Clotilde Armand și Radu Mihaiu. Ciolacu: La sectoarele 1 şi 2 sunt două persoane care, alături de mii de alte persoane, au pierdut alegerile

HotNews.ro
Marcel Ciolacu la ieșirea de la urne, Foto: Captura Facebook
Marcel Ciolacu la ieșirea de la urne, Foto: Captura Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut, miercuri, că „la sectoarele 1 şi 2 sunt două persoane care, alături de mii de alte persoane, au pierdut alegerile şi care stau la televizor şi se plâng”, el referindu-se la primarii Clotilde Armand şi Radu Mihaiu, care acuză fraude la vot și cer renumărarea voturilor.

„Două persoane care, alături de mii de alte persoane, au pierdut alegerile. Care stau la televizor, se plâng. Am înţeles că preşedintele AEP consideră că, după această experienţă, trebuie să modifice ceva, trebuie să vină cu acele propuneri de modificare. Nu am expertiza domnului Toni Greblă în domeniu, dar categoric că voi fi atent la ceea ce va propune.

Sectorul 1 a avut un spaţiu total inadecvat, neavând elemente, doar mi s-a povestit, ce spaţiu a fost pus la dispoziţie, a fost pus intenţionat, pentru a nu face faţă unei asemenea provocări cum sunt alegerile de la sectorul 1. Este atributul primarului de sector”, a spus Ciolacu, întrebat despre situaţia de la sectoarele 1 şi 2, unde primarii în funcţie contestă rezultatul alegerilor.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat miercuri că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală. Candidatul Alianței Dreapta Unită spune că există suspiciuni documentate că au fost fraudate peste 2.000 de voturi. În fața Biroului Electoral de Sector a avut loc un protest USR pentru susținerea lui Mihaiu, la care au participat și primarii Elena Lasconi și Lucian Viziteu.

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, continuă să acuze fraude în multe secții de votare, spunând că au dispărut 1.000 voturi și că depune plângeri penale. Armand și Mihaiu sunt la câteva sute de voturi în spatele contracandidaților săi de la PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro