Sari direct la conținut

Admitere cu probleme la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Notele au fost încurcate, iar candidații nu sunt convinși de rezultatele finale

HotNews.ro
Admitere cu probleme la Arhitectură, la Universitatea Ion Mincu din București. Notele au fost încurcate, iar candidații nu sunt convinși de rezultatele finale
Universitatea de Arhitectură Ion Mincu - FOTO: Shutterstock

Rezultatele admiterii la arhitectură de anul acesta au fost afișate duminică, însă notele au declanșat un val de nemulțumiri din partea candidaților. În urma numărului mare de contestații conducerea universității a recunoscut că o greșeală a apărut în sistemul de contabilizare a notelor. 

„În urma rezoluției Comisiei de contestații, întrunită pe data de 22 iulie 2024, ca urmare a contestațiilor primite de la candidați, Comisia centrală de admitere a luat notă de prezența unei erori de transfer a notelor între componentele sistemului informatic al admiterii, care a condus la necorelarea unei părți a notelor portofoliilor de admitere cu notele planșelor de concurs, pentru o parte dintre candidații înscriși la Facultatea de Arhitectură, programul de studii Arhitectură (în limba română)”, se menționează într-un comunicat oficial al Universității Ion Mincu.

Notele au fost reverificate și comunicate către candidați în această dimineață, însă acest eveniment a creat nesiguranță atât în cazul celor admiși, cât și în cazul celor respinși, care vor să își vadă lucrarea pentru a fi siguri că nota primită este cea corectă. 

Contestațiile în cazul lucrărilor de admitere de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism nu pot fi făcute pentru a se recorecta lucrarea, ci doar pentru ca studentul să vadă dacă nota din lucrare a fost trecută corect în tabel. 

„Un decalaj de o linie a făcut ca la un moment dat nota unui desen și numele unui candidat să fie atribuite altui candidat”, a declarat luni seară rectorul Universității Ion Mincu, Marian Moiceanu citat de Pro Tv. Moiceanu spune că eroarea depistată afectează în jur de 15-30 de candidați.

Mama unei studente care a susținut admiterea anul acesta nu este de acord cu aproximările rectorului. „Numai eu cunosc zece copii care au fost respinși și după admiși sau invers. Numărul e mult mai mare” spune ea. 

Mama studentei este de părere că admiterea nu s-a desfășurat în cele mai bune condiții. Aceasta spune că subiectele date erau de patru ore, însă din cauza caniculei, conducerea universității a decis ca admiterea de anul acesta să dureze trei ore. 

De asemenea, timpul între admitere și afișarea rezultatelor este considerat de către mamă unul mult prea mic pentru corectarea celor 800 de lucrări. Femeia este nemulțumită și de reacția celor din conducerea universității, care nu le mai acceptă ca procesul contestării notei trecute în tabel să fie făcut fizic, ci doar prin intermediul mail-ului. Ea afirmă că vor să scape de presiunea făcută în jurul admiterii. 

Conducerea universității a acceptat să le ofere candidaților posibilitatea de a-și vedea lucrarea. Inițial nu le-a permis acest lucru, însă în urma insistențele candidaților și a presiunii mediatice – spune mama studentei – a acceptat. Cei ce doresc să își vadă lucrarea o pot face marți între orele 13-18. 

INTERVIURILE HotNews.ro