Sari direct la conținut

Admitere la liceu 2024. Top 10 licee din România cu cele mai mari medii de admitere 

HotNews.ro
Elevi înainte de sesiunea de Bacalaureat, Foto: Inquam Photos / George Călin
Elevi înainte de sesiunea de Bacalaureat, Foto: Inquam Photos / George Călin

Rezultatele la repartizarea computerizată au fost publicate miercuri de Ministerul Educației. Ultima medie de admitere la Colegiul Național „Sfântul Sava”, profilul matematică-informatică, a fost 9,90. 

În top urmează Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, profilul matematică-informatică, cu ultima medie de admitere 9,85.

În top 10 al primelor 50 de specializări din țară apare un singur liceu din afara Bucureștiului, și anume Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. Acolo, ultima medie de admitere la profilul științe ale naturii a fost 9,67.

În top 10 al specializărilor se regăsesc de cele mai multe ori Colegiul Național „Sfântu Sava” și Colegiul Național „Spiru Haret” – de câte trei ori.

Primele 50 de specializări la nivelul țării pot fi văzute AICI.

Iată topul liceelor în funcție de ultima medie de admitere, publicat de Ministerul Educației.

Rezultatele repartizării computerizate, făcute pe baza opțiunilor elevilor, au fost publicate miercuri pe admitere.edu.ro.

După afișarea rezultatelor repartizării computerizate, elevii vor trebui să își depună dosarul de înscriere la liceul în care au fost repartizați, după următorul calendar:

  • 25 – 30 iulie 2024 – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;
  • 30 iulie 2024 – Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere;
  • 31 iulie – 2 august 2024 – Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
INTERVIURILE HotNews.ro