Adrian Papahagi a demisionat din PMP si spune ca Elena Udrea e un produs periculos. Ma tem ca rolul ei e dinamitarea tuturor candidatilor dreptei pentru a netezi calea lui Ponta
Adrian Papahagi a demisionat, marti, din Partidul Miscarea Populara (PMP) si spune ca presedintele formatiunii, Elena Udrea, este un produs periculos al noii generatii de politicieni.
„Ii pare rau de fiecare clipa, fiecare efort, fiecare naivitate ingropate in proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generatii de politicieni; nu vad nicio diferenta morala, politica sau mediatica intre ea si Victor Ponta. Regret nesfarsit esecul proiectului initial al PMP: am fost cinstit atunci cand am batut tara si televiziunile, spunandu-le oamenilor ca e un partid altfel. Cand n-am mai crezut acest lucru, n-am mintit. Adio, PMP!” afirma Adrian Papahagi intr-o postare pe o retea de socializare, citata de Agerpres.
Intr-o alta postare, el sustine ca „Ponta si Udrea se legitimeaza reciproc” si ca Ponta „pescuieste” in bazinul electoral al dreptei „mai abil decat o fac pletora de (pseudo)candidati” ai Dreptei.
„Ma tem ca rolul lui Udrea e dinamitarea tuturor potentialilor candidati ai dreptei pentru a netezi calea lui Ponta: MRU, Predoiu, Iohannis, Diaconescu”, se mai arata in postarea lui Papahagi.
Pe 17 februarie, Adrian Papahagi anunta ca renunta la functia de vicepresedinte al PMP, ca se retrage din viata politica, dar ca ramane membru al Fundatiei Miscarea Populara Cluj.
„‘Din ratiuni personale, care nu ma implica decat pe mine, am decis sa ma retrag din viata politica. Voi continua sa lupt, ca intelectual, pentru valorile in care cred si pentru asanarea spatiului public romanesc. Voi acorda mereu sprijin si incredere Partidului Miscarea Populara, al carui fondator sunt, si presedintelui Traian Basescu. Voi fi alaturi de ei ca orator si sustinator, atunci cand mi-o vor cere, asa cum s-a intamplat din vara lui 2012 incoace. In perioada urmatoare imi voi dedica toata pasiunea si energia familiei si universitatii, si voi refuza orice aparitie publica”‘, spunea Papahagi.
Ulterior el a revenit in PMP si si-a depus, fara succes, candidatura la functia de presedinte al PMP.
Pe 5 iunie, Adrian Papahagi declara ca si-a depus candidatura la presedintia PMP si ca vrea sa conduca un partid care sa reprezinte valorile dreptei.
„Imi propun sa castig in partid si in al doilea rand, fireste, sa avem un partid de viitor, care sa reprezinte valorile dreptei. Nu poti face diverse constructii pe dreapta daca nu pornesti de la principii si valori. In PMP exista asemenea principii si valori, dar eu ma uit ce se intampla pe dreapta, in care cei de la PDL si PNL se grabesc sa faca o constructie fara sa aiba la inceput un set de principii clare”, a declarat, la acea data, Adrian Papahagi.
El spunea tot atunci ca la Congresul PMP din 7 iunie urmau sa se infrunte cel putin doua viziuni.
„Elena Udrea are dreptul sa candideze, asa cum am si eu, isi va expune o viziune, imi voi expune si eu. Eu mi-am anuntat candidatura… Nu am nici o problema cu persoana Elena Udrea. Eu cred ca aici vor intra in competitie doua viziuni si colegii vor decide care e mai de viitor pentru partidul nostru. Eu n-am avut declaratii impotriva ei, am spus pur si simplu ca nu ma identific cu linia pe care o reprezinta ea”, a precizat atunci Adrian Papahagi.