Sari direct la conținut

Adrian Ţuţuianu, despre referendumul lui Nicușor Dan: Centralizarea autorizaţiilor de construcţie la Primăria Generală ar duce la un dezastru

HotNews.ro
Adrian Tutuianu, Foto: Agerpres
Adrian Tutuianu, Foto: Agerpres

Adrian Ţuţuianu, secretarul general adjunct al Guvernului, susține că social-democraţii au fost de acord cu organizarea referendumului propus de primarul Nicuşor Dan, dar crede centralizarea autorizaţiilor de construcţie la Primăria Capitalei ar duce la un dezastru.

”Noi am fost de acord cu organizarea acestui referendum, deşi nu suntem de acord cu modul în care priveşte Nicuşor Dan cele două teme pe care le pune în discuţia cetăţenilor Bucureştiului”, a precizat Ţuţuianu emisiunea România Politică de la Prima News. 

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului, ”problema autorizaţiilor de construcţie, să le centralizăm la Primăria Generală, ar duce la un dezastru”, scrie News.ro.

”Nicuşor Dan a blocat oricum tot ce se construieşte în Bucureşti, ar duce la o pierdere din PIB evaluate de experţi de 5 sau 6% din PIB, ceea ce este dramatic pentru economia Bucureştiului şi pentru economia României”.

”În al doilea rând, eu cred că puterea trebuie împărţită între sectoare şi municipalitatea Bucureştiului iar modul în care se impart taxele şi impozitele trebuie să fie unitar la nivel national. Nu poţi să faci o lege specială pentru Bucureşti”, a completat Ţuţuianu.

”Noi nu am vrut să creăm nicio dispută privind acest subiect, pentru că până la urmă cetăţeanul are două posibilităţi să se exprime, la vot şi prin referendum”, a mai arătat social-democratul, el arătând că este problema Parlamentului viitor să legifereze, pentru că referendumul este unul consultativ.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, organizarea referendumului inițiat de primarul general Nicușor Dan, prin care populația va fi consultată dacă dorește ca Primăria Capitalei să emită toate autorizațiile de construire din oraș, iar Consiliul General să împartă banii colectați din taxele și impozitele bucureștenilor, între municipalitate și sectoare. Referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro