Sari direct la conținut

„Aflați de la un miliardar real…” Moment suprarealist la Convenția Democrată din SUA

HotNews.ro
JB Pritzker, guvernatorul statului Illinois. Foto: Profimedia
JB Pritzker, guvernatorul statului Illinois. Foto: Profimedia

Imediat după ce Bernie Sanders a rostit un discurs dur la adresa miliardarilor, „celor 1% care nicicând nu au dus-o mai bine”, pe scenă a urcat guvernatorul de Illinois, JB Pritzker, a cărui familie deține lanțul de hoteluri Hyatt.

„Cred că este timpul să nu ne mai așteptăm ca femeile să curețe mizeria fără a avea autoritatea și titlul care să se potrivească slujbei” – JB Pritzker.

La Chicago se derulează Convenția Democrată, forul care va acorda Kamalei Harris nominalizarea pentru a fi candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA. Pe parcursul celei de-a doua zile, Harris nu a fost prezentă, ea a intrat în direct de la un miting de campanie și va accepta nominalizarea în cea de-a patra zi.

Printre cei care au vorbit marți seara a fost și JB Pritzker, cel care îndeplinește din 2019 funcția aleasă de guvernator de Illinois. 

Cât de greu găsești oameni

Pritzker a fost foarte dur la adresa lui Donald Trump. Democratul, care provine dintr-o familie extrem de bogată, a spus că la discuțiile adevăraților antreprenori se discută, întotdeauna, ”despre oameni, despre cât de greu găsești oameni”. A insistat că asta e valabil pentru orice poziție într-o companie, că se găsesc greu oameni buni. Este exact ceea ce Donald Trump nu are în vedere, a susținut Pritzker. 

Donald Trump. Foto: Profimedia

Asta pentru că, a continuat guvernatorul: „Aflați de la un miliardar real…Trump este bogat într-un singur lucru: prostia”. 

Apoi Pritzker a insistat pe ceea ce el consideră a fi contrastul dintre Trump și Harris. „Avem de ales, America, între un bărbat care a lăsat țara noastră într-o mizerie totală și femeia care a petrecut patru ani curățând-o”, a spus el. „Cred că este timpul să nu ne mai așteptăm ca femeile să curețe mizeria fără a avea autoritatea și titlul care să se potrivească slujbei.”

INTERVIURILE HotNews.ro