Sari direct la conținut

Agenția Europeană a Medicamentului a început analizarea medicamentului Regdanvimab împotriva COVID-19

HotNews.ro
Agentia Europeana a Medicamentului, Foto: Judith Jockel / Laif / Profimedia
Agentia Europeana a Medicamentului, Foto: Judith Jockel / Laif / Profimedia

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început miercuri analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab, un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, relatează EFE și Agerpres.

Potrivit EMA, decizia de a lansa procesul de „revizuire continuă” se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu în curs care analizează capacitatea medicamentului de a trata boala provocată de coronavirus, deşi acest pas nu presupune ca agenţia europeană de evaluare să emită o concluzie asupra beneficiilor şi a riscurilor medicamentului.

Experţii EMA nu au evaluat ansamblul datelor complete, astfel încât este prea curând pentru a emite concluzii privind siguranţa, eficienţa şi calitatea acestui medicament pentru a autoriza comercializarea sa în Uniunea Europeană (UE).

Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacităţii virusului de a ajunge la celulele din corp, reducând necesitatea de spitalizare la pacienţii cu COVID-19.

Regdanvimab se alătură altui tratament aflat în evaluare în timp real de EMA – REGN-COV2 – o combinaţie de anticorpi monoclonali dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron şi care reduce cantitatea de virus din sânge (încărcătura virală) la pacienţii spitalizaţi.

Ministerul pentru Siguranța Medicamentelor din Coreea de Sud a aprobat, pe 5 februarie, pentru administrare condițională, tratamentul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Celltrion.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro