Sari direct la conținut

Al doilea sezon al serialului „Wednesday”, care s-a mutat din România în Irlanda, va fi cea mai mare producție cinematografică din istoria țării insulare

HotNews.ro
Actorii din „Wednesday”, serialul Familia Addams filmat in Romania, Foto: Image Press Agency / dpa USA / Profimedia Images
Actorii din „Wednesday”, serialul Familia Addams filmat in Romania, Foto: Image Press Agency / dpa USA / Profimedia Images

Agenţia de stat Screen Ireland a confirmat că sezonul 2 al serialului „Wednesday” produs de Netflix va fi „cea mai mare producţie” care s-a filmat vreodată în această ţară în ceea ce priveşte cheltuielile, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Serialul Wednesday a devenit un succes răsunător în 2023, primul sezon filmat în România având peste 250 de milioane de vizionări pe Netflix şi câştigând patru premii Emmy. Serialul regizat de Tim Burton este al doilea cel mai popular din istoria Netflix, în spatele doar a seriei sud-coreene Squid Game.

La sfârşitul anului trecut a presa din industria cinematografică a dezvăluit „pe surse” că al doilea sezon al Wednesday se va muta cu producția din România în comitatul Wicklow din Irlanda. Netflix a confirmat informația abia în luna mai a acestui an.

Screen Ireland, care a contribuit la primirea pe țărmurile irlandeze a nenumărate filme şi seriale TV importante – inclusiv Star Wars: The Force Awakens – Wednesday marchează „cea mai mare producţie care s-a filmat vreodată în Irlanda” în ceea ce priveşte cheltuielile de producţie.

Prim-ministrul Irlandei, Taoiseach Simon Harris, a vizitat platoul de filmare, întâlnindu-se cu regizorul seriei, Tim Burton, cu showrunnerii Al Gough şi Miles Millar şi cu mai mulţi artiști irlandezi care lucrează la producţie. 

Irlanda jubilează după ce serialul „Wednesday” s-a mutat în țară

„Sunt încântat să văd că Irlanda continuă să fie aleasă ca locaţie pentru a filma seriale şi filme, ceea ce susţine economia noastră, creează locuri de muncă, ne pune în valoare talentele creative şi ne promovează ţara pe o scenă globală”, a declarat Harris.

„Irlanda are un sector de producţie înfloritor, iar Netflix este foarte interesată de potenţialul său pe termen lung”, a adăugat Anna Mallett, VP Production EMEA al Netflix.

„În ultimii ani am investit substanţial în producţii realizate în Irlanda, cum ar fi Asediul din Jadotville, The Wonder, Bodkin şi Vikings: Valhalla”, a amintit ea.

Irlanda şi-a îmbunătăţit recent stimulentul fiscal pentru film şi televiziune, majorând plafonul cheltuielilor eligibile de la 70 de milioane de euro la 125 de milioane de euro pe proiect şi prelungind creditul până în 2028.

Printre producţiile recente de la Hollywood care au fost filmate în ţară se numără Abigail de la Universal şi The Watchers de la Warner Bros.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea serialelor și filmelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro