Sari direct la conținut

Al Jazeera anunță moartea a doi dintre jurnaliștii săi într-un bombardament israelian în Gaza

HotNews.ro
Al Jazeera anunță moartea a doi dintre jurnaliștii săi într-un bombardament israelian în Gaza
Ismail al-Ghoul și Rami al-Rifi, (captură Al Jazeera)

Doi jurnaliști Al Jazeera au fost uciși într-un bombardament israelian asupra Fâșiei Gaza, a anunțat miercuri canalul qatarian.

„Jurnalistul arab Al Jazeera Ismaïl al-Ghoul și cameramanul său, Rami al-Refee, au fost uciși într-un atac israelian asupra Fâșiei Gaza”, a anunțat canalul, adăugând că atacul a vizat «o mașină în apropiere de sectorul Aidia, la vest de orașul Gaza», citează AF.

Ei se aflau în zonă pentru a realiza un reportaj de lângă casa din Gaza a lui Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas, care a fost asasinat în primele ore ale zilei de miercuri în capitala Iranului, Teheran, într-un atac pe care gruparea l-a atribuit Israelului.

Potrivit cifrelor preliminare ale Comitetului pentru protecția jurnaliștilor, cel puțin 111 jurnaliști și angajați din mass-media se numără printre cei uciși de la începutul războiului, la 7 octombrie.

Mohamed Moawad, redactor-șef al Al Jazeera Arabic, a declarat că jurnaliștii rețelei din Qatar au fost uciși în timp ce „acopereau cu curaj evenimentele din nordul Gazei”.

INTERVIURILE HotNews.ro