Sari direct la conținut

Alegeri locale 2024: Două comune organizează duminică un nou tur de scrutin, pentru funcția de primar, după ce candidații de pe primele locuri au ieșit la egalitate

HotNews.ro
În comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga, judeţul Alba, va fi organizat duminică un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în balotaj, a anunţat vineri Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat de presă.
Votare, Foto: Agerpres
Votare, Foto: Agerpres

Astfel, în comuna Cheţani va avea loc turul al doilea al alegerilor locale, pentru funcţia de primar luptându-se cei doi candidaţi aflaţi la egalitate: Bega Daniel-Marcel, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat (PSD).

La scrutinul din 9 iuniem aceştia au obţinut câte 431 de voturi fiecare dintr-un număr total de 1.202 voturi valabil exprimate, a precizat AEP, potrivit Agerpres.

De asemenea, a indicat AEP, pe 23 iunie va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar şi în comuna Poşaga, judeţul Alba, pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj: Aurelia Popa, propusă de PSD, şi Ionel Bulgăr, propus de Partidul Naţional Liberal (PNL).

Cei doi candidați au obţinut câte 345 de voturi fiecare din numărul total de 690 de voturi valabil exprimate, a mai transmis instituția.

Secţiile de votare în cele două comune se vor deschide duminică, la ora 07:00, şi se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra înăuntru.

„Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora”, a precizat AEP.

INTERVIURILE HotNews.ro