Sari direct la conținut

Alegeri prezidenţiale şi parlamentare în Turcia: Secţiile de votare s-au închis; nu au fost înregistrate incidente

HotNews.ro
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și soția sa Emine au votat la Istanbul, Foto: Umit Bektas / AP / Profimedia
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și soția sa Emine au votat la Istanbul, Foto: Umit Bektas / AP / Profimedia

Cele aproximativ 200.000 de secţii de votare din Turcia s-au închis duminică la ora locală 17:00 (14:00 GMT) după ce au primit fără incidente semnificative, de la ora 08:00, o mulţime de alegători, chemaţi să-l aleagă pe cel de-al treisprezecelea preşedinte al Republicii şi să reînnoiască parlamentul, relatează AFP.

Primele rezultate concrete ar urma să fie anunţate la începutul serii.

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere, notează Reuters.

Votul va decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, cum va fi condusă economia într-un context de criză profundă a costului vieţii, şi care va fi politica sa externă, care a luat turnuri neaşteptate.

Sondajele preelectorale îi dau principalului contracandidat al lui Erdogan, Kemal Kilicdaroglu, care conduce o alianţă de şase partide de opoziţie, un uşor avans, însă, dacă niciunul dintre ei nu va obţine peste 50% din voturi, un tur decisiv va avea loc peste două săptămâni, pe 28 mai.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro