Sari direct la conținut

VIDEO Alertă cu bombă la un hotel din Timișoara unde era cazată Elena Lasconi. Candidata USR la Președinție: „E cel puțin ciudat ce se întâmplă”

VIDEO Alertă cu bombă la un hotel din Timișoara unde era cazată Elena Lasconi. Candidata USR la Președinție: „E cel puțin ciudat ce se întâmplă”
Elena Lasconi, în timpul unui eveniment organizat de ALDE la București, 20 octombrie 2023. Sursa foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hotelul Continental din Timişoara a fost evacuat luni după-amiază, după ce un apel la numărul de urgență 112 a anunțat plasarea unui dispozitiv exploziv la această unitate aflată în apropierea centrului orașului. Elena Lasconi a anunțat că era cazată la acel hotel, aflându-se printre cei care au fost evacuați.

Liderul Uniunii Salvați România (USR), candidat al partidului la alegerile prezidențiale, a precizat luni după-amiază, într-o scurtă înregistrare video publicată pe rețelele de socializare, că a fost evacuată și că „acum e plin de forțe de ordine” în jurul clădirii.

„E alarmă cu bombă la hotelul la care sunt cazată în Timișoara de vineri și până mâine (marți, n.r.). Eu acum sunt în afara hotelului. Există un coleg care a rămas în camera de hotel și a fost scos de urgență în jurul orei 6 fără zece (17.50, n.r.), iar acum e plin de forțe de ordine”, afirmă Elena Lasconi într-o postare video intitulată „Alarmă cu bombă la hotelul în care am fost cazată, de vineri, în Timișoara. Sperăm că a fost o glumă proastă”.

„E cel puțin ciudat ce se întâmplă, dar să sperăm că este doar o alarmă falsă cu bombă”, a adăugat Elena Lasconi, de pe bancheta din spate a mașinii în care se afla.

Imediat după ce a fost primit apelul la numărul de urgenţă 112, în zonă au sosit poliţişti şi lucrători SRI.

„Azi, în jurul orei 17:11, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că în incinta unei societăţi comerciale de pe bulevardul Revoluţiei din Timişoara ar fi amplasată o bombă. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, precum şi pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş”, a transmis IPJ Timiş, conform News.ro.

Sursa citată a precizat că echipajele rutiere aflate la faţa locului au asigurat perimetrul de siguranţă în zonă, fiind evacuate persoanele din hotel.

INTERVIURILE HotNews.ro