Sari direct la conținut

Alerta de săptămâna trecută de la baza NATO din Germania s-a datorat amenințării cu drone – surse / Agenția DPA vorbește despre sabotori ruși

HotNews.ro
Poliția este prezentă la baza aeriantă NATO din Geilenkirchen, din cauza unei „potențiale amenințări” / FOTO: Christoph Reichwein / DPA / Profimedia
Poliția este prezentă la baza aeriantă NATO din Geilenkirchen, din cauza unei „potențiale amenințări” / FOTO: Christoph Reichwein / DPA / Profimedia

Alerta de săptămâna trecută de la baza aeriană NATO din Geilenkirchen, Germania, care găzduiește flota de avioane de supraveghere AWACS a Alianței Occidentale, s-a datorat unei potențiale amenințări cu drone, a declarat luni o sursă de securitate, scrie Reuters. Presa germană vorbește despre un posibil act al sabotorilor ruși.

Baza aeriană Geilenkirchen din vestul Germaniei și-a ridicat nivelul de securitate la „Charlie” – al doilea cel mai mare dintre patru – începând cu joi seară și a rămas așa în cea mai mare parte a zilei de vineri.

Agenția germană de știri dpa, citând surse de securitate, a scris că a existat un serviciu de informații străin a informat cu privire la un posibil act de sabotaj al Rusiei.

Dar sursa de securitate citată de Reuters a spus că nu au fost văzute drone și nu a putut confirma nicio dovadă a rolului Rusiei.

“Cuvântul Rusia nu a fost niciodată menționat. Am vorbit despre o amenințare cauzată de drone”, a adăugat un purtător de cuvânt al NATO la Geilenkirchen.

Biroul de presă al guvernului german, Ministerul de Interne și ambasada Moscovei la Berlin nu au comentat imediat raportul din presă cu privire la o amenințare rusă.

Forțele occidentale sunt în alertă maximă pe fondul rapoartelor larg răspândite din partea serviciilor de informații și a presei occidentale cu privire la posibile acte de sabotaj ale Rusiei împotriva națiunilor care sprijină Ucraina în războiul său împotriva Rusiei.

Rusia, care a invadat Ucraina în februarie 2022, a respins afirmațiile și acuză Occidentul de agresiune față de aceasta.

INTERVIURILE HotNews.ro