Sari direct la conținut

Baza aeriană NATO de la Geilenkirchen și-a crescut nivelul de securitate din cauza unei „potențiale amenințări” teroriste

HotNews.ro
Poliția este prezentă la baza aeriantă NATO din Geilenkirchen, din cauza unei „potențiale amenințări” / FOTO: Christoph Reichwein / DPA / Profimedia
Poliția este prezentă la baza aeriantă NATO din Geilenkirchen, din cauza unei „potențiale amenințări” / FOTO: Christoph Reichwein / DPA / Profimedia

Baza aeriană NATO din orașul german Geilenkirchen și-a ridicat nivelul de securitate pe baza informațiilor serviciilor secrete care indică o potențială amenințare, relatează Reuters.

„Tot personalul care nu este esențial pentru misiune a fost trimis acasă ca măsură de precauție”, a spus baza într-un comunicat pe platforma de socializare X, fără a oferi detalii. „Siguranța personalului nostru este prioritatea noastră principală. Operațiunile continuă așa cum era planificat.”

Un purtător de cuvânt al bazei din Geilenkirchen a declarat că nivelul de amenințare a fost ridicat la Charlie, a doua cea mai mare dintre cele patru stări de alertă, care este definită ca „un incident (care) a avut loc sau s-au primit informații care indică faptul că o formă de acțiune teroristă împotriva organizațiilor sau personalului NATO este foarte probabilă”.

Baza aeriană NATO din oraşul german Geilenkirchen, din landul Renania Nord-Westfalia, a mai fost închisă o dată săptămâna trecută din cauza suspciunii că există un caz de sabotaj.

Printre altele, la aerodromul NATO Geilenkirchen sunt staţionate avioane de recunoaştere.

Un incident similar a avut loc şi la o cazarmă a armatei germane din Köln. Aici, a existat suspiciunea că apa ar fi fost contaminată. 

Baza de lângă aeroportul Köln-Bonn a fost izolată temporar miercurea trecută după ce a fost descoperită o gaură într-un gard în apropierea instalațiilor de stocare a apei potabile.

Testele ulterioare au indicat „valori neobișnuite” în apă, a transmis armata germană, după descoperirea incidentului.

INTERVIURILE HotNews.ro