Sari direct la conținut

Alertă de vremea rea în aproape toată țara: cod galben și portocaliu de furtuni. HARTĂ

HotNews.ro
Furtună în București, Foto: DreamsTime
Furtună în București, Foto: DreamsTime

Cea mai mare parte a ţării intră de luni sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Meteorologii prognozează ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În București, vremea va fi călduroasă iar după-amiază sunt așteptate averse, grindină și vânt puternic.

Cea mai mare parte a ţării intră de luni şi până marţi dimineaţă la ora 3.00, sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Avertizarea cod galben este valabilă de luni, ora 12.00, până marți, ora 3.00, potrivit ANM.

În acest interval, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp, au anunțat meteorologii.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în extremitatea estică a ţării.

Începând de luni, de la ora 15.00 intră în vigoare și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până marţi, la ora 3.00.

În Banat, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50…60 l/mp, conform meteorologilor.

Cum va fi vremea în București

În București, luni, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creştere, astfel că după-amiază indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări, intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…60 km/h, vijelii, grindină, averse şi descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade. (sursă foto DreamsTime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro