Sari direct la conținut

Alexei Navalnîi se va întoarce duminică în Rusia

HotNews.ro
Aleksei Navalnii, Foto: facebook.com/navalny
Aleksei Navalnii, Foto: facebook.com/navalny

​Politicianul de opoziție Alexei Navalnîi a anunțat că se va întoarce duminică în Rusia în pofida amenințărilor cu închisoare ale autorităților de la Moscova, relatează Moscow Times.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, se află în Germania din luna august unde se recuperează în urma a ceea ce oamenii de știință au stabilit a fi un atac cu agentul neurotoxic Noviciok.

Acesta a promis că se va întoarce în Rusia după ce se va vindeca deplin în urma otrăvirii, despre care afirmă că a fost ordonată de președintele rus Vladimir Putin.

„Întrebarea dacă ‘să mă întorc sau nu’ nu a existat niciodată pentru mine. Pur și simplu pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, ajungând aici într-o cutie de terapie intensivă”, a scris pe Twitter Navalnîi.

„La 17 ianuarie, duminică, mă voi întoarce acasă cu un zbor Pobeda. Haideți să mă salutați”, a anunțat acesta.

Anunțul său vine la o zi după ce Serviciul Federal de Penitenciare al Rusiei (FSIN) a cerut comutarea unei condamnări cu suspendare a lui Navalnîi într-una executorie, un semnal că acesta ar putea fi încarcerat la întoarcerea sa.

„Putin a fost atât de furios că am supraviețuit otrăvirii sale încât a ordonat FSIN să meargă în instanță să ceară ca sentința mea cu suspendare să fie schimbată într-una reală”, a mai notat Navalnîi pe Twitter.

Kremlinul continuă să nege că politicianul de opoziție a fost otrăvit.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro