Sari direct la conținut

Ambasador chinez: Beijingul își va folosi puterea pentru a înăbuși protestele din Hong Kong. Nu vom sta cu mâinile în sân

HotNews.ro
Manifestanti Hong Kong, Foto: Captura YouTube
Manifestanti Hong Kong, Foto: Captura YouTube

China își va folosi puterea pentru a înăbuși protestele din Hong Kong dacă situația se va deteriora și mai mult, a declarat joi ambasadorul chinez la Londra, potrivit Reuters.

”Dacă situația din Hong Kong se va deteriora și mai mult … guvernul central nu va sta cu mâinile în sân”, a spus Liu Xiaoming.

”Avem destule soluții și destulă putere în limitele legii să înăbușim rapid orice revoltă. Acțiunile lor sunt încălcări violente și serioase ale legii, deja au arătat semne de terorism”, a declarat reprezentantul Beijingului.

”Guvernul central din China nu va permite niciodată ca doar câțiva infractori violenți să tragă Hong Kong pe un drum periculos, către un abis periculos”, a adăugat el.

Ultimele zece săptămâni de confruntări între protestatari și poliție au aruncat Hong Kong în cea mai gravă criză de după 1997, când s-a întors sub controlul chinez, după mai mult de un secol și jumătate de guvernare britanică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro