Sari direct la conținut

Amzei Block Party, ediția a II-a. Cel mai mare picnic urban / 22-23 iunie 2024

Amzei Block Party, ediția a II-a. Cel mai mare picnic urban / 22-23 iunie 2024
Amzei Block Party, ediția a II-a

O inițiativă ARCEN & La Mița Biciclista | Stabiliment Creativ

Prima ediție a festivalului Amzei Block Party, conceput de La Mița Biciclista Stabiliment Creativ prin ARCEN, a oferit locuitorilor capitalei ocazia să își reimagineze Bucureștiul în care și-ar dori să trăiască, atât prin pietonalizare și înverzire temporară, cât și prin crearea „Mesei nesfârșite”, o instalație ce a funcționat ca un spațiu comun și sigur de întâlnire, de dialog și de petrecere a timpului liber pentru mii de participanți.

Prin reimaginarea scuarurilor și a spațiilor publice ale Bucureștiului istoric, Amzei Block Party a reușit nu doar să creeze un loc sigur pentru pietoni, ci și să dea naștere unei comunități creative, ghidată de principii comune precum toleranță, convivialitate și respect – atât pentru cei din jur, cât și pentru orașul în care trăiesc.

Amzei Block Party revine între 22 și 23 iunie cu cea de-a doua ediție în intersecția străzilor Christian Tell cu Biserica Amzei. De data aceasta, locuitorii capitalei se vor putea bucura de o adevărată mini-vacanță de vară chiar în orașul lor, departe de traficul insuportabil care poluează în mod obișnuit zona. ARCEN și La Mița Biciclista propun un adevărat PICNIC URBAN în jurul Mesei Nesfârșite.

Intersecția unde se învecinează Biserica Amzei, La Mița Biciclista Stabiliment Creativ și Ambasada Franței din București se va transforma în penultimul weekend al lunii iunie într-un spațiu al comunității, al dialogului, dar și al veseliei, pentru că bucureștenii vor avea parte de o serie de activități distractive și specifice perioade în care ne aflăm, potrivite pentru toate vârstele. Bătăile cu apă organizate în timpul celor două zile caniculare de vară vor fi binevenite și pretextul perfect pentru ca diferitele generații să se joace împreună, să râdă și să își aducă aminte de importanța lucrurilor simple și a conexiunii umane. Experiența întâlnirii între generații va fi marcată și de cel mai mare picnic din București, ce se va ține la „Masa Nesfârșită”, obiectul-instalație realizat de artistul francez Olivier Vadrot, dar și în curtea umbrită de La Mița Biciclista. De asemenea, copiii își vor putea exprima creativitatea prin intermediul atelierelor de pictură sau de cărți poștale ce se vor desfășura în cele două zile de festival.

Participanții la Amzei Block Party vor putea achiziționa un coș tipic franțuzesc cu produse pentru picnicul urban sau vor putea improviza încă de acasă propriul lor coș de picnic.

Program cu iz estival

12.00-22.00 | Playlist estival cu DJ Cristache. DJ Cristache, un veteran al petrecerilor marca La Mița Biciclista Stabiliment Creativ, va anima intersecția străzilor Christian Tell și Biserica Amzei cu un set muzical efervescent, transformând piațeta într-un adevărat ring de dans pe durata întregii zile. Fiindcă se anunță multă voie bună, dar și o căldură pe cinste, vă recomandăm să purtați cei mai comozi pantofi din garderobă și pălării și ochelari de soare!

12.00 | Deschiderea zonelor de ping-pong și a castelelor de nisip. Amzei Block Party vă invită să trăiți altfel în oraș și să redescoperiți bucuria jocului și importanța comunității. Cu un puternic iz de vacanță, cele două zone, deschise pentru oameni de toate vârstele, vă provoacă să ieșiți din cotidian și să vă lăsați purtați de spiritul ludic.

12.00-13.00 | Deschiderea zilei cu o bătaie cu apă. Ce poate fi mai potrivit într-o zi toridă de vară decât o bătaie cu apă? Este o metodă excelentă de a face față temperaturilor ridicate și de a retrăi, probabil, cele mai frumoase momente ale copilăriei.

12.00-20.00 | Cel mai mare Picnic din București. „Masa Nesfârșită”, obiectul-instalație realizat de artistul Olivier Vadrot, servește și de această dată drept metafora perfectă pentru „întâlnire și dialog”. Tocmai de aceea, în jurul său, dar și în curtea umbrită de La Mița Biciclista, va avea loc cel mai mare picnic din oraș. Pentru o experiență cu adevărat rafinată, locuitorii capitalei vor putea achiziționa coșuri pline cu delicii culinare chiar de la parterul casei istorice La Mița Biciclista. Gândite pentru patru persoane, acestea vor conține o varietate de produse, toate aduse din Paris. De asemenea, bucureștenii vor putea veni și cu propriul coș de picnic, creat de ei acasă.

12.00-20.00 | Atelier de Coronițe de Sânziene și Flori. Pentru că suntem în ajunul sărbătorii Sânzienelor de pe 24 iunie, Amzei Block Party propune un atelier cu totul special, ce invită la reconectarea cu natura și cu tradițiile străvechi. Ghidați de maeștri îndemânatici, bucureștenii vor învăța să creeze propriile coronițe, folosind flori proaspete și tehnici tradiționale, celebrând astfel cea mai lungă zi din an.

14.00-15.00 | Atelier de afișe pe apă pentru copii | Lectură pentru copii. Creativitatea este la loc de cinste în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului Amzei Block Party, motiv pentru care copiii de peste cinci ani se vor putea bucura în ambele zile ale weekend-ului de ateliere de pictură și vor putea asculta cele mai captivante cărți.

15.00 – 16.00 | A doua bătaie cu apă. Jocul și distracția continuă și în a doua parte a zilei, cu o nouă bătaie cu apă, în cel mai fierbite moment al zilei.

16.00-17.00 | Sieste Sonore. Pian și lecturi. Timpul își încetinește apoi ritmul, permițându-vă să vă conectați cu arta într-un mod intim. Partiturile clasice de pian reinterpretate vor fi însoțite de lecturi, oferind astfel o experiență dedicată relaxării și reflecției. Prima siestă sonoră e un timp dedicat poeziei contemporane.

16.00-17.00 | Atelier de cărți poștale pentru copii | Lectură pentru copii. Într-un mediu prietenos și plin de creativitate, copiii vor avea ocazia să exploreze universul fascinant al cărților poștale. Într-o lume digitală, ne întoarcem la arta tradițională a comunicării scrise, oferindu-le șansa celor mici să se exprime liber, prin desene, culori sau cuvinte. De asemenea, aceștia se vor putea bucura și de o lectură interactivă cu povești pline de magie.

18.00-19.00 | Sieste Sonore. Spre seară, muzica și literatura se împletesc armonios la Amzei Block Party, creând cadru perfect pentru o incursiune în lumea fascinantă și intensă a romanului „Nuntă în cer” de Mircea Eliade. O lectură potrivită pentru ajunul Sânzienele, care e o sărbătoare a iubirii și luminii. Iar duminică, lectura unor fragmente din romanul „Noaptea de Sânziene”.

19.00-20.00 | DJ Cristache și a treia bătaie cu apă. Sâmbătă, DJ Cristache vine personal la Amzei Block Party și provoacă din nou bucureștenii la dans. Atmosfera incendiară din intersecție va fi răcorită apoi de o nouă bătaie cu apă.

20.00-20.40 | Dans și improvizație DeLaZero. O seară de improvizație atât sâmbătă, cât și duminică, în care spațiul și strada se vor umple cu dans, muzică și orice altă informație creată spontan și plonjată printre participanți.

20.45-22.15 | Party cu DJ Cristache. Sâmbătă, hiturile memorabile ale muzicii românești din perioada anilor ‘70-‘80 vor răsuna în intersecția străzilor Christian Tell și Biserica Amzei, creând o atmosferă vibrantă.

20.45-22.00 | DJ Edmond & Alberto. Duminică, atmosfera din stradă va fi întreținută de Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu, fondatorii La Mița Biciclista Stabiliment Creativ.

Amzei Block Party este un eveniment cu intrare liberă, la care toată lumea este invitată.

Parteneri: Primăria Sectorului 1, ADP1.

Colaboratori: Olivier Vadrot, Atelier VAST, Rock FM, Music Gear, Asociația DeLaZero, Dj Cristache, Spot Floral Design, libraria Kyralina, Liliac Wines.

Cu sprijinul Ambasadei Republicii Franceze în România și Biserica Amzei.

Parteneriat media

INTERVIURILE HotNews.ro