Sari direct la conținut

ANI îl verifică pe primarul cu declarația de avere goală, după ce o investigație Snoop a arătat că și-a trecut proprietățile pe numele fiului

HotNews.ro
Gheorghe Stoica, primarul comunei Bănești, Prahova
Gheorghe Stoica, primarul comunei Bănești, Prahova

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță că „va efectua evaluarea averii dobândite de dl. Stoica Gheorghe împreună cu familia sa”. Este vorba de primarul din comuna prahoveană Bănești, despre care site-ul de investigații Snoop.ro a scris că și-a trecut bunurile pe numele băiatului.

Gheorghe Stoica a câștigat un nou mandat de primar al comunei Bănești, județul Prahova, la alegerile din iunie 2024, ca membru PNL. La anteriorul mandat, politicianul a reprezentat PSD. 

În analiza averilor celor peste 3.000 de primari din țară, publicată de Snoop.ro în luna iunie a acestui an, înainte de alegeri, reporterii au arătat că declarația de avere a lui Stoica este goală – mai puțin o mașină. Toate bunurile au fost mutate pe numele fiului său, la rândul său bugetar: polițist în Câmpina. 

I-a transferat fiului și casa în care locuiește

Contactat de Snoop, primarul Stoica a recunoscut transferul de patrimoniu și a spus că „tot ce-am avut, i-am făcut fiului meu act de vânzare-cumpărare”.

Cristian Valentin Stoica, fiul primarului, avea pe numele său patru apartamente, două case și șapte terenuri. Într-una dintre case locuia chiar primarul. 

În patrimoniul transferat fiului apăreau și un teren evaluat la 255.000 euro, pe care firma băiatului primarului l-a parcelat pentru a construi 25 de locuințe rezidențiale. Apoi l-a pus la vânzare. Terenul se află în Urleta, sat component al comunei Bănești. 

Ce a spus ANI după ce locuitorii din Bănești au citit investigația Snoop și au transmis-o către Agenția Națională de Integritate (ANI).

INTERVIURILE HotNews.ro