Sari direct la conținut

Arestări în Hong Kong Nouă persoane, printre care și liceeni, au fost reținute pentru că ar fi pus la cale atacuri teroriste

HotNews.ro
Carrie Lam, Foto: Wu Xiaochu / Xinhua News / Profimedia Images
Carrie Lam, Foto: Wu Xiaochu / Xinhua News / Profimedia Images

Nouă persoane printre care și șase liceeni au fost arestate de autoritățile din Hong Kong pe motiv că ar fi complotat în vederea unui atac terorist, relatează BBC. Membrii grupului au vârste cuprinse între 15 și 39 de ani.

Poliția a susținut că aceștia ar fi închiriat o cameră de hotel unde urmau să confecționeze bombe în vederea unor atacuri teroriste ce ar fi fost comise în săli de judecată, mijloace de transport în comun și pe stradă.

Arestările au avut loc după ce liderul pro-chinez Carrie Lam a avertizat asupra răspândirii în oraș a unor ”idei ilegale”.

Gruparea este arestată în baza legii securității naționale care a generat proteste masive și care a servit drept armă juridică pentru reprimarea disidenților pro-democrație și a tinerilor activiști care au condus mișcările de stradă în 2019-2020.

Poliția ar fi găsit în camera de hotel material explozibil care este folosit în laboratoare pentru confecționarea bombelor. De asemenea, poliția susține că ar fi depistat 77.000 de dolari, bani care erau destinați grupului respectiv.

Un înalt oficial din poliție, Li Kwai-wah, le-a spus reporterilor că aceștia urmau să plaseze bombe în coșuri de gunoi, pe stradă, în instanțe sau în gări, prezentând un mare pericol pentru societate.

Cu puțin timp înainte ca autoritățile să anunțe arestările, lidera Carrie Lam i-a îndemnat pe părinți, profesori și liderii religioși să îi monitorizeze pe adolescenți și să raporteze orice suspiciune legată de comiterea unei infracțiuni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro