Sari direct la conținut

Arhiepiscopul Teodosie, despre inseminarea in vitro: „Este ceva împotriva firii, dar se naște un om, cu voia lui Dumnezeu”

HotNews.ro
Arhiepiscopul Teodosie, Foto: Agerpres
Arhiepiscopul Teodosie, Foto: Agerpres

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a afirmat, într-o emisiune la Radio Dobrogea, că inseminarea in vitro, chiar dacă este „împotriva firii”, are ca rezultat nașterea unui om, „cu voia lui Dumnezeu”, transmite News.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la o emisiune de la Radio Dobrogea dacă inseminarea in vitro este păcat.

„Sigur este ceva împotriva firii, dar trebuie să luăm două aspecte. Odată ce s-a făcut această inseminare, se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte, se unesc cele două elemente, elementul bărbătesc cu elementul femeiesc şi iată Dumnezeu este cel care creează sufletul. Dacă se întâlnesc seminţele femeii cu a bărbatului, sigur răsare o nouă fiinţă. Cel ce se naşte este om în regulă”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

El a dat ca exemplu cazul Adrianei Iliescu, care a născut o fetiţă, atunci când avea 66 de ani, prin fertilizare in vitro.

”Când am făcut botezul fetiţei profesoarei de 68 de ani, trăia vrednicul de pomenire, patriarhul Teoctist, şi am întrebat ”Iată, am fost chemat”. Patriarhul a zis:”Este o persoană, trebuie să-i facem botezul”. Şi iată sunt foarte bucuros că dialoghez din când în când cu nişte persoane deosebite. Dumnezeu i-a dat mamei ani mulţi să-şi vadă fetiţa mare crescând frumos. Şi iată vedem că rodul, dacă este de la Dumnezeu este binecuvântat şi bun”, a mai declarat arhiepiscopul.

Adriana Iliescu a născut o fetiţă, în 2005, la vârsta de 66 de ani, fiind, timp de un an, cea mai vârstnică mamă din lume.

INTERVIURILE HotNews.ro