Sari direct la conținut

Armata germană nu îndeplinește cerințele NATO. Un oficial estimează că lucrurile se pot schimba abia peste un deceniu

HotNews.ro
Soldati germani cu sisteme Patriot in fundal, Foto: Soeren Stache / DPA / Profimedia
Soldati germani cu sisteme Patriot in fundal, Foto: Soeren Stache / DPA / Profimedia

Armata germană are nevoie de încă 35.000 de soldaţi pentru a putea îndeplini cerinţele NATO, a estimat sâmbătă preşedintele comisiei pentru apărare din Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), Marcus Faber, potrivit DPA.

Într-un interviu pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), Faber a susţinut planul de creştere a numărului brigăzilor combatante germane în cadrul NATO de la 82 la 131 începând cu anul 2031, scrie Agerpres.

În loc de trei divizii cu 65.000 de soldaţi, armata germană ar avea nevoie de cinci divizii, ceea ce ar corespunde unui total de aproximativ 100.000 de soldaţi, a spus parlamentarul german.

„Acest lucru ar lua aproape 10 ani”, a adăugat Marcus Faber, care s-a pronunţat pentru majorarea bugetului apărării de la 2% la 3% din produsul intern brut.

Ministrul apărării german Boris Pistorius a pledat constant pentru o creştere substanţială a cheltuielilor militare ale ţării sale şi a declarat clar că este nevoie de mai mulţi soldaţi pentru sporirea capacităţii defensive.

În prezent, Ministerul Apărării de la Berlin elaborează detaliile unei noi propuneri privind serviciul militar obligatoriu.

INTERVIURILE HotNews.ro