Sari direct la conținut

Arsenal de 21 de arme confiscat din locuința unui septuagenar. Au fost descoperite și mitraliere germane din Al Doilea Război Mondial

HotNews.ro
Arsenal de 21 de arme confiscat din locuința unui septuagenar. Au fost descoperite și mitraliere germane din Al Doilea Război Mondial
Armele confiscate în Tulcea Foto: Poliția Română

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au percheziționat casa unui bărbat de 70 de ani din Tulcea unde au găsit 21 de arme și 779 piese de muniție, care erau deținute ilegal, transmite Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, polițiștii „au descoperit și indisponibilizat 5 arme letale și 61 de bucăți de muniție letală, printre care mitraliere de proveniență germană, folosite în al Doilea Război Mondial, precum și 16 arme neletale și 718 bucăți de muniție neletală.”

Tot în Tulcea, a fost făcută o percheziție în urma căreia au fost descoperite o grenadă defensivă activă și 69 de cartușe letale. Percheziția a fost făcută în urma unui denunț făcut la 112.

„Grenada a fost ridicată de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta Tulcea, în vederea distrugerii controlate, iar cele 69 de cartușe au fost ridicate, în vederea indisponibilizării”, se arată în comunicatul IGPR.

Polițiștii au întocmit dosare penale în ambele cauze privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor si munițiilor.

„Polițiștii recomandă tuturor persoanelor ce dețin astfel de arme și muniții sau persoanelor care au cunoștință despre deținerea unor astfel de arme și muniții să sesizeze de îndată, în vederea înlăturării pericolului existent prin deținerea și/sau folosirea acestora de către persoane neautorizate”, precizează IGPR.

INTERVIURILE HotNews.ro