Sari direct la conținut

ASE – alegerea perfectă pentru absolvenții de liceu!

ASE – alegerea perfectă pentru absolvenții de liceu!
Admitere 2024 Foto: ASE

Astăzi, 12 iulie, ASE a început înscrierile la concursul de admitere la programele universitare de Licență. Întregul proces de înscriere se desfășoară online și se încheie vineri, 19 iulie, ora 16.00.

Academia de Studii Economice din București (ASE) așteaptă absolvenții de liceu cu o generoasă ofertă educațională: 7.696 de locuri, dintre care 3.130 la forma de finanțare de la buget (pentru români, UE, SEE, români de pretutindeni și non-UE). Candidații au la dispoziție 35 de programe de licență – 25 pentru forma de învățământ cu frecvență, desfășurate în limbile română, engleză, franceză sau germană, 9 programe la distanţă şi unul cu frecvenţă redusă – la următoarele facultăți: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Tot ce trebuie să știi despre Admiterea la cea mai bună universitate economică, de business și administrație publică din Europa de Sud-Est – Academia de Studii Economice din București.

Documentele necesare înscrierii pot fi consultate pe pagina de Admitere Licență 2024. Taxa de înscriere la programele universitare de licență pentru învățământul cu frecvență este de 120 de lei, sumă în care sunt incluse primele două opțiuni, iar pentru următoarele opțiuni se achită suplimentar o taxă de 40 de lei/opțiune. Pentru  învățământul la distanță și cu frecvență redusă, taxa de înscriere este de 145 de lei (indiferent de numărul de opțiuni). Taxa de înscriere se poate plăti direct din platforma de înscriere.

Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina Admitere licență și trebuie urmărit de către candidați pe întreaga perioadă de desfășurare a admiterii. Marți, 23 iulie, se va susține, online, testul de competență lingvistică de către candidații care au opțiuni pentru programele cu predare în limbă străină sau pentru programul „Limbi moderne aplicate (engleză, franceză)” și nu au certificat de competență lingvistică recunoscut de ASE. În perioada 29 – 31 iulie, candidații repartizați la buget, taxă sau aflați în așteptare își confirmă locul, iar pe 1 august are loc afișarea finală, unde candidații vor afla la ce program universitar au fost admiși.

Candidații care se înscriu la programele universitare de licență ale facultăților Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și Drept vor susține examen scris.

Candidații care formulează opțiuni pentru programele de studii universitare de licență din cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică susțin un examen scris, care constă într-un test grilă, la disciplina Matematică, pe baza tematicii și bibliografiei afișate pe site-ul universității. Candidații care se înscriu la programele cu predare în limba română susțin examenul joi, 25 iulie, iar cei care optează pentru programul organizat în limba engleză susțin examenul vineri, 26 iulie. Detalii despre desfășurarea concursului de admitere și calcularea mediei generale de admitere la CSIE se regăsesc pe pagina dedicată – ase.ro/admitere-csie. Candidații pot accesa modelele și broșura de subiecte cu rezolvări.

La Facultatea de Drept, admiterea se face pe baza unui examen scris, care se desfășoară joi, 25 iulie și constă într-un test grilă la disciplinele Limba română și Economie, conform tematicii și bibliografiei de concurs prezentate pe site. Informații complete despre concursul de admitere sunt disponibile pe pagina ase.ro/admitere-drept. Candidații pot accesa modele de subiecte, cu rezolvări, la limba română și economie.

Candidații la facultățile CSIE și/sau Drept pot formula, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și la oricare alte programe universitare de licență din oferta ASE.

Candidații și însoţitorii acestora se pot caza în timpul perioadei de admitere într-unul dintre căminele ASE, aflat în zona ultracentrală a Bucureștiului, la un tarif de 15 lei/noapte pentru candidaţi şi de 20 lei/noapte pentru însoţitorii acestora.

Pentru celelalte 10 facultăți, concursul de admitere constă în:

  • eseul motivațional
  • testul de competenţă lingvistică;
  • media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Toate detaliile privind condiţiile de admitere, numărul de locuri pentru fiecare program de studii sunt disponibile pe site-ul dedicat ase.ro/admitere/licenta, Facebook, Instagram, Admitere ASE – 2024 – Grup oficial. Candidații pot accesa planurile de învățământ și fișele de disciplină, astfel încât să cunoască, atunci când formulează opțiunile, ce materii vor studia și care este conținutul acestora pentru fiecare program. La dispoziția celor interesați se află, de asemenea, și adresa de e-mail admitere@ase.ro. În cadrul call center-ului care funcționează pe întreaga perioadă a concursului de admitere, studenții ASE intră în legătură directă cu candidații, oferind răspuns la toate întrebările referitoare la procesul de admitere.

Campusul universitar al ASE, aflat în centrul Bucureștiului, care oferă condiții moderne de studiu și cazare, poate fi vizitat și de la distanță, accesând turul virtual al ASE, ce poate fi vizionat și cu ochelari VR (realitate virtuală).

De ce ASE?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. În prezent, ASE are semnate peste 350 de acorduri bilaterale cu parteneri din 45 de țări, prin care se promovează creșterea calității procesului didactic și a experienței educaționale internaționale, oferite studenților, absolvenților și cadrelor didactice din universitate. Studenții beneficiază de numeroase oportunități educaționale, în funcție de domeniul lor de interes. Angajatorii apreciază studiile universitare oferite de universitatea noastră, iar diploma de absolvent al Academiei de Studii Economice constituie garanția unui viitor sigur, a unei cariere de succes și a unei bune inserții pe piața muncii. Astfel, 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, având oportunitatea de a-și clădi o viață profesională interesantă și bine plătită.

„Academia de Studii Economice din București înseamnă o comunitate universitară puternică, cu peste 25 000 de membri, un brand cu notorietate, cu aspirații ambițioase, conștient de răspunderea ce îi revine în formarea oamenilor integri, dedicați profesional și frumoși sufletește, care să poarte cu ei în timp, prin viață, valorile pe care Alma Mater își propune să le transmită prin ei de aici, din inima Bucureștiului, din Piața Romană, de la kilometrul zero al învățământului economic superior din România, către viitorul societății noastre și al tinerilor de mâine!” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

Articol susținut de ASE