Sari direct la conținut

ASE anunță concurs de admitere, sesiunea de toamnă!

ASE anunță concurs de admitere, sesiunea de toamnă!
#FiiStudentlaASE Foto: ASE

Academia de Studii Economice din București, cea mai bună universitate economică, de business și administrație publică din Europa de Sud-Est, a încheiat cu succes sesiunea iulie a concursului său de  admitere și în noul an universitar va avea peste 8500 de studenți în anul I la programele de licență,  masterat și doctorat. 

ASE anunță organizarea sesiunii de toamnă a concursului de admitere la programele universitare de  licență, masterat și doctorat. Pe site-ul instituțional www.ase.ro s-au publicat informațiile și condițiile  de admitere pentru această sesiune. Oferta de locuri propuse pentru toate programele de studii se află pe toate canalele de informare ale universității: www.ase.ro, facebook și instagram. 

Înscrierile la programele universitare de LICENȚĂ au loc online, în perioada 30 august – 2  septembrie 2024. Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina Admitere licență, unde  candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină, astfel încât să știe, atunci când  formulează opțiunile, ce discipline se studiază și care este conținutul acestora pentru fiecare program  în parte.

La programele din cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și Facultății de Drept, candidații susțin  examen scris. Astfel, candidații care formulează opțiuni pentru programele de studii universitare de licență de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică vor susține un examen scris, ce constă într-un test grilă, la disciplina Matematică, pe baza tematicii afișate pe site-ul universității. Detalii despre desfășurarea concursului de admitere și calcularea mediei generale de  admitere la CSIE se regăsesc pe pagina dedicată – ase.ro/admitere-csie.  

La Facultatea de Drept, admiterea se face pe baza unui examen scris, ce constă într-un test grilă la  disciplinele Limba română și Economie, conform tematicii de concurs prezentate pe site. Informații  complete despre concursul de admitere sunt disponibile pe pagina ase.ro/admitere-drept. Candidații la facultățile CSIE și/sau Drept pot formula, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și la alte programe universitare de licență din oferta ASE.  

Concursul de admitere pentru celelalte facultăți constă în: 

eseul motivațional 

testul de competenţă lingvistică, pentru candidaţii la un program cu predare în limbă străină, sau pentru programul „Limbi moderne aplicate (engleză, franceză)”, care nu au certificat de  competență lingvistică recunoscut de ASE;  

media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul  de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).  

Pentru detaliiși informații despre întregul proces de Admitere pentru toate programele universitare de  licență, candidații au la dispoziție paginile instituționale ase.ro/admitere/licenta, Facebook, Instagram.  

Înscrierile la programele universitare de MASTERAT se desfășoară online în perioada 30 august  – 2 septembrie 2024. Toate documentele de concurs se vor încărca în platforma ASE dedicată  Admiterii, care va fi accesată prin ase.ro/admitere/masterat, selectând opțiunile pentru programele de  

studii alese. Tot aici poate fi consultată oferta de locuri pentru sesiunea septembrie pentru programele universitare de masterat în limbile română, engleză, franceză sau germană. Candidații au la dispoziție  informații detaliate pe pagina instituțională ase.ro/admitere/masterat, Facebook și Instagram. Biblioteca ASE asigură materialul bibliografic în format digital pentru examenul de admitere la  programele de masterat 2024, conform tematicii și bibliografiei de concurs. Candidații pot solicita  bibliografia de concurs la adresa de e-mail admiteremaster2024@biblioteca.ase.ro.  

Academia de Studii Economice din București a primit dreptul de a conduce doctorate și de a acorda titlul de doctor în științe economice în urmă cu peste un secol, încă din anul 1921. ASE se mândrește cu calitatea școlilor sale doctorale, anul acesta marcând 100 de ani de la susținerea primei teze de  doctorat în ASE. 

ASE organizează concurs pentru programele universitare de DOCTORAT și în sesiunea septembrie. Înscrierile au loc online între 4 – 6 septembrie a.c. Candidații vor încărca documentele  de concurs pe pagina doctorat.ase.ro. ASE organizează 11 programe de doctorat, în domeniile  fundamentale Științe economice și Drept. Informații complete se regăsesc pe pagina dedicată admiterii  la doctorat.

„Facultățile noastre, prin programele de licență și masterat, cât și prin temele oferite spre cercetare la doctorat, sunt în  strânsă corelare cu piața muncii, cu cerințele angajatorilor de top. Avem relații parteneriale solide cu aceștia, îi  avem prezenți lângă noi în Consiliul Consultativ al universității, precum și la nivelul fiecărei facultăți, îi avem ca lectori la cursurile noastre, ca profesori invitați. Urmărim, prin tot ce facem, să fim în armonie cu cerințele de pe piața muncii de astăzi, dar și în proiecție cu ceea ce vor solicita angajatorii în perioada următoare. Așadar, rămânem o universitate deschisă către societate.” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE. 

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt  atestat de recentele topuri de prestigiu. În prezent, ASE are semnate peste 350 de acorduri bilaterale cu  parteneri din 45 de țări, prin care se promovează creșterea calității procesului didactic și a experienței  educaționale oferite studenților, absolvenților și cadrelor didactice din universitat e. Studenții beneficiază de numeroase oportunități educaționale, în funcție de domeniul lor de interes. Angajatorii  apreciază studiile oferite de universitatea noastră, iar diploma de absolvent al Academiei de Studii  Economice din București constituie garanția unui viitor sigur, a unei cariere de succes și a unei bune  inserții pe piața muncii – 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la  terminarea facultății, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit. 

Cu o tradiție de peste 110 ani de excelență academică, Academia de Studii Economice din București  este un brand de notorietate la nivel național și internațional și constituie o comunitate puternică de  25 000 de membri și peste 350 000 de absolvenți. 

Academia de Studii Economice din București are următoarele facultăți: Administrarea afacerilor, cu  predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Bucharest Business School; Business și  Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune;  Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări,  Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Articol susținut de ASE